Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

NTO CG: Veliko interesovanje za Crnu Goru na sajmu u Parizu

Jedinstvena prilika za promociju

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) je učestvovala na Međunarodnom sajmu turizma IFTM Top Resa 2023, koji se održao u periodu od 3. do 5. oktobra u Parizu.

Riječ je o jednom od najznačajnijih sajmova na tržištu Francuske, koji svake godine posjeti preko 30 hiljada profesionalaca iz oblasti turizma i oko hiljadu predstavnika medija, te je učešče na sajmu bila jedinstvena prilika za promociju Crne Gore na ovom emitivnom tržištu.

O uspješnosti učešća NTO CG na sajmu, koji se organizuje u B2B formatu, govori održanih 35 sastanaka sa predstavnicima turističke industrije iz Francuske, kompanijama kao što su: easyJet, Transavia, Amatera, Carrefour, Voyamar, Worldia, Arts et Vie.

Direktorica NTO CG dr Ana Tripković Marković iskazala je zadovoljstvo povodom velikog interesovanja značajnih turoperatora, te istakla da tržište Francuske spada u red prioritetnih tržišta. Ona je poručila da su svi participanti imali veoma zapažene sastanke, te se nada da će pored individualnih putovanja, Crna Gora imati sve veći broj organizovanih dolazaka.

Frederik Loran, direktor Uprave za oglašanje turoperatora Carrefour Voyage, koji ima 115 agencija u cijeloj Francuskoj, ističe da Crna Gora zaslužuje da bude znatno poznatija na francuskom tržištu.

“Prije svega ste vrlo blizu, pristupačni, imate izvanrednu gastronomiju, kulturu, prirodne ljepote, ali i izuzetno gostoljubive i simpatične ljude. Jutros sam imao sastanak sa liderima crnogorskog turizma i imamo vrlo velike ambicije, pošto već dugo odlično funkcionišete. Već i ove godine se može dosta uraditi, a naročito u godinama koje dolaze”, kazao je Loran.

NTO CG je iskoristila priliku da u okviru programa sajma održi i kratke prezentacije i predstavi nekoliko turističkih proizvoda koji su novi za ovo tržište, između ostalog, prezentovana je žičara Kotor – Lovćen, Ski centar Kolašin i panoramski putevi Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve