Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Najavljen projekat tehničke pomoći MMF-a

Guverner Žugić se zahvalio predstavnicima MMF-a, ističući da je CBCG veoma zadovoljna saradnjom sa ovom institucijom i da će svi njeni kapaciteti biti apsolutno posvećeni uspješnoj realizaciji predstojećeg projekta

Guverner Centralne banke Crne Gore dr. Radoje Žugić sa saradnicima sastao se sa danas sa timom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koga čine eksperti David Rozumek i Valter Borges de Araujo Neto.

Delegacija MMF-a je u posjeti Centralnoj banci Crne Gore povodom realizacije programa tehničke pomoći u oblasti ocjene upravljanja kreditnim rizikom u bankama. Efikasno upravljanje kreditnim rizikom je osnov za uspješno poslovanje banke i podrazumijeva blagovremeno identifikovanje rizika i preduzimanje adekvatnih i preventivnih mjera zaštite.

Guverner Žugić se zahvalio predstavnicima MMF-a, ističući da je CBCG veoma zadovoljna saradnjom sa ovom institucijom i da će svi njeni kapaciteti biti apsolutno posvećeni uspješnoj realizaciji predstojećeg projekta.

U nastavku razgovora, guverner je upoznao eksperte sa aktuelnom situacijom u bankarskom sektoru Crne Gore i intenzivnim regulatornim aktivnostima CBCG, usmjerenim na usaglašavanje sa direktivama Evropske unije, uvođenje najboljih praksi i jačanje supervizorskih funkcija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve