Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Mujović: Crnoj Gori potrebni ozbiljni investitori

Zajednički je stav sagovornika da raste interesovanje turskih privrednika za Crnu Goru i potencijale kojima naša država raspolaže kada su u pitanju obnovljivi izvori energije, ali da treba raditi na stvaranju povoljnijeg i stabilnijeg poslovnog ambijenta za strane investitore

Crnoj Gori su potrebni ozbiljni investitori, budući da je pred nama period intezivnog planiranja I izgradnje infratsrukture u svim oblastima, pa tako i u energetici, kazao je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović u toku današnjeg susreta sa ambasadorom Turske Barišom Kalkavanom.

Iz tog resora su naveli da su se oni sastali kako bi razgovarali o mogućnostima konkretizovanja saradnje u oblasti energetike i rudarstva između dvije države.

Zajednički je stav sagovornika da raste interesovanje turskih privrednika za Crnu Goru i potencijale kojima naša država raspolaže kada su u pitanju obnovljivi izvori energije, ali da treba raditi na stvaranju povoljnijeg i stabilnijeg poslovnog ambijenta za strane investitore, konstatovano je tokom susreta.

“Turska već ima značajno iskustvo u ovoj oblasti, kako u pogledu razvoju novih tehnologija, tako i u dijelu stručnog kadra”, kazao je turski ambasador.

On je takođe naglasio da postoji dobra saradnja između turskih i crnogorskih privrednika i da će se ta saradnja, u narednom periodu, snažiti kroz rad Turske privredne komore koja je aktivna u Crnoj Gori.

“Postoji prostor da se poboljša poslovni ambijent u Crnoj Gori i jedan od prioriteta biće dalje usklađivanje nacionalnog zakonodavnog okvira sa evropskim. Crnoj Gori su potrebni ozbiljni investitori, budući da je pred nama period intezivnog planiranja i izgradnje infratsrukture u svim oblastima, pa tako i u energetici”, istakao je Mujović.

Navodi se da Mujović je predstavio neke od razvojnih projekata kojima će se posebno posvetiti pažnja u periodu koji slijedi, kao što je izgradnja cementare u Pljevljima, rudnik uglja Berane, željezara Nikšić takođe je bilo riječi i o daljim planovima Vlade Crne Gore kada su u pitanju hidro i solarni potencijali.

Iz resora ističu da na kraju susreta Kalkavan je informisao Mujovića da zainteresovane turske kompanije sa pažnjom prate javne pozive i tendere, kako bi na vrijeme bili informisani o svim projektima koje država Crna Gora namjerava da realizuje i kako bi blagovremeno mogli iskazati svoje interesovanje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve