Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Mljekari i farmeri očekuju da Vlada podrži mjere za bolji status poljoprivrednika

Kako bi se spriječila prodaja proizvoda po damping cijenama neophodno je primijeniti zakonski okvir, a trebalo bi donijeti i odluku o količinskom ograničenju uvoza jogurta, kažu u Udruženju

Predstavnici Udruženja mljekara i farmera očekuju da će Vlada podržati mjere u cilju opstanka i boljeg položaja domaćih poljoprivrednika.

Kako bi se spriječila prodaja proizvoda po damping cijenama neophodno je primijeniti zakonski okvir, a trebalo bi donijeti i odluku o količinskom ograničenju uvoza jogurta, kažu u Udruženju.

Kako ističe Tadija Šljukić, izvršni direktor mljekare Nika, zahvaljujući povećanju otkupne cijene mlijeka, povećanju premija po litru mlijeka, po grlu i hektaru, subvencioniranjem kupovine steonih junica otkup mlijeka u ovoj godini porastao je preko 10 odsto.

Redukcijom uvoza domaćom proizvodnjom novac ostaje u državi, a finasijski benefiti za cijelo društvo su višestruki.

“Afirmativan stav resornog ministarstva, prema domaćem mljekaratvu predstavlja znak podrške svim poljiprivrednim proizvođačima u Crnoj Gori”, kaže Milenko Nedić farmer iz Dragove Luke.

Sagovornici RTNK očekuju da će ministarstava poljoprivrede i ekonomije riješiti problem i preduzeti odgovarajuće aktivnosti kako bi, za mlječno govedarstvo i uopšte domaći sektor mlijeka, došli bolji dani.

IzvorRTNK

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve