Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Milović: Neodgovorno postupanje, prije kupovine Željezare, dovelo je do realnih problema

''Stručna javnost je vrlo organičeno upoznata sa aktivnostima koje su prethodile kupovini željezare od strane EPCG-a''

Poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore prof. dr Nikola Milović osvrnuo se na probleme sa kojima se suočava Željezara, nekadašnj privredni gigant.

“Stručna javnost je vrlo organičeno upoznata sa aktivnostima koje su prethodile kupovini željezare od strane EPCG-a. Kad to kažem, prvenstveno mislim na sve one korake koje je trebalo preduzeti prije same kupovine, uključujući i jasnu i ozbiljnu ekonomsko-finansijsku i pravnu analizu koja je trebalo da odgovori na brojna pitanja uključujući i održivost samog projekta. Nažalost takva vrsta analize je izostala i sada zbog takvog neodgovornog postupanja imamo realan problem”, naglašava Milović.

“Nakon početnog opravdanog zadovoljstva brojnih radnika, koji žele da rade i time doprinesu razvoju same kompanije, uslijedilo niz situacija koje su bile, očekivane i koje sa pravom izazivaju zabrinutost radnika za ličnu egzistenciju i dalju perspektivu, zaključio je profesor Milović u objavi na mreži X.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
nenad_mne
27.11.2023-13:07 13:07

Nikakva velika “stručnost” nije potrebna jer je kupljeno radi glasanja, a poslije, svi plaćamo! “Radnici” su to dobro znali, ali se ne bune na pare bez realnog rada! Konstrukcije za solare u Njemačku, dronovi za Pink…..pa ko je normalan mogao u to da povjeruje, a tužilac spava!