Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Mašković: Za ugovore o djelu skoro milion, a za podstanare samo 100 hiljada eura

Mašković je amandmanom na budžet za 2024. godinu zatražio da se iznos opredijeljen za podršku podstanarima uveća za 100 odsto, međutim, kako kaže, ''gradska uprava za to nije imala sluha''

Prema najavama iz Glavnog grada uskoro će biti raspisan javni poziv za naknadu dijela troškova zakupnine stanova, na šta je reagovao šef Kluba odbornika SD-LP u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković, navodeći da je iznos od 100 hiljada eura predviđen budžetom “mizeran”, te da je gradskoj upravi važnije da “partijski zapošljava umjesto da brine o podstanarima”.

“Glavni grad je iz budžeta od 133 miliona eura, za podstanare koji žive na teritoriji Podgorice opredijelio mizernih 100 hiljada eura, što je posebno problematično u kontekstu uvećanja cijena zakupa stanova, ali i zbog činjenice da Glavni grad ne raspolaže preciznim podacima o broju podstanara”, kazao je Mašković.

Mašković je amandmanom na budžet za 2024. godinu zatražio da se iznos opredijeljen za podršku podstanarima uveća za 100 odsto, međutim, kako kaže, “gradska uprava za to nije imala sluha”.

“Uvećanje od 100% predloženo je zbog značajnog povećanja cijena zakupa stanova u Glavnom gradu u posljednje dvije godine. Navedeno povećanje cijena zakupnine stanova prouzrokovano je prilivom stranih državljana, kao i opštom inflacijom, što je dovelo do značajnog povećanja troškova života za lokalno stanovništvo. Bez adekvatne podrške, mnogi podstanari se nalaze u teškoj situaciji, gdje veći dio svojih prihoda moraju odvajati za osnovne životne potrebe. Povećanjem podrške podstanarima, mi kao društvo pokazujemo razumijevanje i solidarnost prema onima koji su najviše pogođeni ovim promjenama na tržištu nekretnina”, naveo je on.

Poručuje da gradska uprava “ima svoje prioritete”.

“A to je očigledno da partijski zapošljava po osnovu ugovora o djelu. Podstanari će izgleda morati da se snalaze sami, kako znaju i umiju i to uz povećanje cijene vode, parkinga, komunalija, a možda uskoro i vazduha”, zaključio je Mašković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve