Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Marković u Kotoru: Imamo nedorasle izvođače, ili će ispunjavati obaveze, ili ćemo tražiti druge

Marković je poručio da Vlada nastavlja konstruktivan dijalog sa odgovornim lokalnim rukovodstvom u Opštini Kotor

Premijer Duško Marković razgovarao je sa čelnicima Opštine Kotor o razvojnim i infrastrukturnim projektima vrijednim preko 50 miliona eura koji će doprinijeti razvoju Kotora i Boke.

Foto: GOV.ME

“Sa rukovodstvom Opštine Kotor razgovarao sam i o sportskoj sali i bazenu. Imamo nedorasle izvođače. Ili će ispunjavati obaveze, ili ćemo tražiti druge! U svakom slučaju ćemo ta dva kapitalna društvena infrastrukturna objekta završiti”, poručio je premijer.

Ističe da su važne teme sastanka u Kotoru dobra ponuda žičare Kotor – Njeguši od čega će korist imati i Cetinje i Nacionalni parkovi Crne Gore, i crnogorski turizam generalno. Naveo je i da su rezgovarali o gradnji bulevara Jaz – Tivat, kao i o benefitima ako dobiju kvalitetnog koncesionara za Aerodrome Crne Gore.

“Bićemo u stalnom kontaktu da i Kotor prigrabi dio benefita od intenzivnog ekomskog razvoja Crne Gore, koje je propustio u ove 2,5 godine. Nijesam imao priliku, uprkos insistiranju, da sa prethodnom lokalnom vlašću o tim važnim pitanjima razgovaram što je, nažalost, koštalo i Kotor i Crnu Goru”, naveo je premijer.

Zato, dodake Marković, Vlada nastavlja konstruktivan dijalog sa odgovornim lokalnim rukovodstvom u Opštini Kotor.

“Kotor treba svojim razvojnim potencijalom da doprinosi daljem ekonomskom rastu zemlje. Vladina ekonomska politika već pokazuje snažne benefite kroz smanjenje nezaposlenosti za osam odsto i budžetske prihode koji su ove godine veći za preko 70 miliiona eura”, istakao je Marković.

https://twitter.com/VladaCG/status/1183700421879193601/photo/1

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve