Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Krvavac: Neistinite senzacionalističke vijesti povodom emitovanja obveznica pale su u vodu

''Emisijom državnih obveznica na najtransparentniji mogući način putem londonske berze po stopi od 5,88 odsto, što je istorijski najbolji odnos euribora i kamatne stope prilikom dosadašnjih emisija obveznica (Euribor + 1,98 odsto), još jedan su pokazatelj odgovornog upravljanja javnim finansijama 44. Vlade''

Sve najave i neistinite senzacionalističke vijesti povodom emitovanja obveznica, plasirane od strane neodgovornih političkih struktura i pojedinaca pale su u vodu, kazao je Branko Krvavac, član predsjedništva Pokreta Evropa sad.

“Emisijom državnih obveznica na najtransparentniji mogući način putem londonske berze po stopi od 5,88 odsto, što je istorijski najbolji odnos euribora i kamatne stope prilikom dosadašnjih emisija obveznica (Euribor + 1,98 odsto), još jedan su pokazatelj odgovornog upravljanja javnim finansijama 44. Vlade. Sve navedeno potvrđuju i međunarodne finansijske institucije kroz poboljšane izglede kreditnog rejtinga i puno povjerenje u perspektive razvoja Crne Gore”, ističe Krvavac.

Sredstva će, ističe, isključivo biti korišćena za finansiranje starih dugova koji dospijevaju na naplatu i finansiranje insfrastrukturnih projekata.

“Ni cent zaduženja neće biti plaćeno za finansiranje tekućih obaveza. Oni koji su najglasniji u kritikama prošle godine su državu zadužili po istorijski rekordnoj kamatnoj stopi od 10,7 odsto, što je skoro duplo više od sadašnjih 5,88 odsto. I u narednom periodu periodu nastojaćemo da obezbijedimo bolji život i standard uz punu stabilnost javnih finansija. Rezultati govore”, navodi Krvavac.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve