Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Kosovski proizvođač čipsa otkupće 1.500 tona krompira iz Tuzi

Razmotriće mogućnost izgradnje fabrike za preradu proizvoda od krompira u opštini Tuzi

Kompanija “Pestova”, koja je proizvođač proizvoda od krompira, a njihova glavna proizvodnja je čips otkupiće lokalne proizvode od krompira preko 1.500 tona, u vrijednosti od 350 hiljada eura, a istovremeno razmotriće mogućnost izgradnje fabrike za preradu proizvoda od krompira u opštini Tuzi, saopšteno je iz Opštine Tuzi.

Kako je saopšteno iz te lokalne samouprave predsjednik opštine Tuzi, Nik Đeljošaj, razgovarao je juče sa Fevzijem Kosumijem, direktorom i vlasnikom prestižne kompanije “Pestova” sa Kosova.

“Kompanija ‘Pestova’, koja je proizvođač proizvoda od krompira, a njihova glavna proizvodnja je čips otkupiće lokalne proizvode od krompira preko 1.500 tona, u vrijednosti od 350 hiljada eura, a istovremeno razmotriće mogućnost izgradnje fabrike za preradu proizvoda od krompira u opštini Tuzi”, kazala je viša savjetnica III za odnose sa javnošću, Albana Dedvukaj.

Đeljošaj je, kak se dodaje u saopštenju, ocijenio ovaj sastanak izuzetno važnim, i naglasio da će sličnih saradnji imati i ubuduće, imajući u vidu da ovakva ulaganja unapređuju razvoj glavnog sektora mjesta, poljoprivredu čiji razvoj povećava kvalitet života građana Malesije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve