Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

KOLAŠINSKI ODBORNIK GLASA PROTIV SVOJE OPŠTINE: Mijo Struja udara na opštinski budžet

Mijo Struja tako pravi direktnu štetu svom gradu po najmanje dva osnova. Prvi nelegalnom gradnjom za koju nije platio ni centa, a drugi glasanjem protiv odluke da investitori završe svu neophodnu komunalnu infrastrukturu o svome trošku i tako uštede novac Opštini koji će onda moći da se preusmjeri za druge namjene u gradu, u korist svih građana.

Miodrag Vlahović, odbornik URA u lokalnom parlamentu u Kolašinu, u gradu poznatiji kao Mijo Struja, glasao je na skupštinskom Odboru protiv davanja saglasnosti na Odluku da investitori koji grade objekte u okviru planskih centara Kolašin 1450 i Kolašin 1600 na Bjelasici sami izgrade nedostajuću komunalnu infrastrukturu i tako Opštini uštede blizu 300.000 eura!

Mija Struju ne interesuje zaštita opštinskog budžeta, ali ni zakoni, legalna gradnja kao ni komunalno opremanje, jer on ima nelegalni objekat na Bjelasici za koji nije platio ni centa za komunalije, za razliku od legalnih graditelja koji će opštinsku kasu obogatiti za skoro tri miliona eura, koliko je procijenjeno da je njihova obaveza za tu naknadu za sve objekte koji se grade kao i one koji su planirani.

Mijo Struja tako pravi direktnu štetu svom gradu po najmanje dva osnova. Prvi nelegalnom gradnjom za koju nije platio ni centa, a drugi glasanjem protiv odluke da investitori završe svu neophodnu komunalnu infrastrukturu o svome trošku i tako uštede novac Opštini koji će onda moći da se preusmjeri za druge namjene u gradu, u korist svih građana.

VLAHOVIĆ VOLI SAMO MIMO ZAKONA: Nadeležne očigledno ne zanima divlja gradnja na Bjelasici iako je u katastru vikendica Mija Struje zavedena kao objekat izgrađen bez građevinske dozovle i na tuđem zemljištu

Vlahoviću ne odgovara legalno poslovanje, kao ni uredno plaćene komunalije, jer svaka zakonska akcija dovodi u pitanje njegov divlji objekat, koji su nadležene institucije već registrovale kao nelegalnu gradnju.

Portal Aktuelno je pisao da je pod brojem 900/8 35  u Listu nepokretnosti katastra, područna jedinica Opštine Kolašin zavedena nelegalna gradnja kolibe, dupleksa, vlasništvo Mija Struje, inače supruga predsjednice Odbora direktora Skijališta Crne Gore Milene Vlahović, preduzeća kome nelegalna gradnja i najviše smeta. U prethodnom periodu, prije dolaska Vlahovićeve na čelo Odbora direktora, Skijališta Crne Gore su više puta prijavljivala nadležnim inspekcijama nelegalne objekte, jer je Zakonom o skijalištima tačno propisano gdje se sve u odnosu na ski staze i skijašku infrastrukturu smije graditi, a Bjlasica je planski uređena Prostornim planom posebne namjene za Bjelasicu i Komove. Zakoni i planovi mnogo ne opterećuju bračni par Vlahović, pa se u Listu nepokretnosti navodi da je njihov objekat još 22.02.2021. zabilježen kao objekat izgrađen bez građevinske dozvole.

Mijo Struja koji bi po funkciji u Skupštini opštine Kolašin trebalo da se bori protiv ovakvih pojava, i njegova ljepša polovina Milena predsjednica Odbora direktora Skijališta, preduzeća kojima nelegalni objekti niču uz samu stazu, ne boje se izgleda ni inspekcija ni zakona. Zbog toga Mijo Struja i njegova supruga, pod čijim upravljanjem Skijališta Crne Gore prave najveće minuse u istoriji poslovanja kompanije, takođe bez odgovornosti, pokušavaju da naprave dodatnu štetu Kolašinu, glasajući protiv svoga grada i protiv uštede u lokalnoj kasi. Manjeg odbornika, a više funkcija i štete napravljene Kolašinu, ovaj grad ne pamti.

L.P.Đ.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve