Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Javni poziv za izbor članova Odbora direktora Montenegro Works

Uz prijavu na Javni poziv prilaže se biografija/CV kandidata i kratki video (trajanje do minut) u kom će kandidati predstaviti svoju viziju za razvoj kompanije

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja raspisalo je danas Javni poziv za izbor pet članova Odbora direktora nove kompanije u državnom vlasništvu “Montenegro Works”.

Osnovni zadatak kompanije “Montenegro Works” predstavlja vršenje nadzora, praćenje i analiziranje finansijskog stanja u privrednim društvima u većinskom vlasništvu države, kao i pružanje podrške u sprovođenju reformi u cilju efikasnijeg upravljanja, navode iz Ministarstva.

“Za ispunjavanje ovih zadataka, ali prvenstveno za iskorjenjivanje loše prakse neefikasnog i nedomaćinskog upravljanja, kao i pružanje pomoći pri finansijskoj analizi novim članovima menadžmenta u preduzećima u većinskom vlasništvu države, potreban nam je kadar koji ima viziju i iskrenu želju da da svoj doprinos reformama koje sprovodimo”, navode iz Ministarstva.

Kako dodaju, za članove Odbora direktora potrebni su ljudi koji posjeduju sljedeće kvalitete i vrijednosti:

– Viziju i iskrenu želju da zajednički stvaramo jednu novu, bolju Crnu Goru;

– Stručnost i radno iskustvo u različitim oblastima;

– Orjentisanost na rezultate kroz jasnu strategiju, indikatore uspjeha i prioritete u radu;

– Pravo liderstvo koje okuplja i motiviše druge članove tima.

Uz prijavu na Javni poziv prilaže se biografija/CV kandidata i kratki video (trajanje do minut) u kom će kandidati predstaviti svoju viziju za razvoj kompanije.

Prijave sa traženom dokumentacijom dostavljaju se u periodu od 07.08.2021. do 16.08.2021. godine, na mejl adresu [email protected], sa naznakom “Prijava za članstvo u odboru direktora MW”.

“Naš tim će pažljivo evaluirati sve pristigle prijave. Kontaktiraćemo sa onim kandidatima/kinjama kod kojih prepoznamo potencijal, kao i poklapanje iskustva, vještina i vizije kandidata i obavijestiti ih o narednim koracima u procesu selekcije.

Naš strateški imperativ je da odaberemo kadar koji ima znanje, volju i snagu da, uprkos pritiscima, sprovodi reforme i stvara meritokratsku i profesionalnu Crnu Goru koja radi”, poručili su iz Ministarstva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve