Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Javni poziv za dodjelu podrške za nabavku priplodnih grla u čistoj rasi za 2023. godinu

U skladu sa ovim Javnim pozivom podrška se obezbjeđuje za nabavku steonih junica u čistoj rasi od minimum tri grla do maksimalnih 10 grla

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i voodprivrede objavilo je Javni poziv za dodjelu podrške za nabavku priplodnih grla u čistoj rasi za 2023. godinu.

“Podrška će biti dodijeljena u obliku bespovratnih sredstava, a poljoprivrednici mogu aplicirati za podršku u iznosu do 70 odsto ukupne vrijednosti, a najviši iznos podrške po grlu iznosiće do 1.500 eura”, saopšteno je iz tog resora.

U skladu sa ovim Javnim pozivom podrška se obezbjeđuje za nabavku steonih junica u čistoj rasi od minimum tri grla do maksimalnih 10 grla.

Maksimalno učešće budžetskih sredstava iznosi do 70% prihvatljive vrijednosti investicije za korisnike sredstava podrške.

“Maksimalni iznos podrške za junice po grlu je 1500 eura za grla iz uvoza, a maksimalni iznos podrške je 1200 eura za grla iz domaće populacije”, navodi xe u saopštenju.

Obrazac Zahtjeva za dodjelu podrške za 2023. godinu može nabavku priplodnih grla u čistoj rasi se preuzeti sa internet stranice Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ili u kancelarijama Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Direkciji za savjetodavne poslove u oblasti stočarstva i predstavlja dio Javnog poziva

Trajanje Javnog poziva je od 03.04.023. godine do 03.05.2023. godine ili do utroška sredstava opredijeljenih za ovaj javni poziv.

Popunjen obrazac zahtjeva i propratnu dokumentaciju dostaviti isključivo putem preporučene pošte, na sledeću adresu:

“Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Direktorat za poljoprivredupo Javnom pozivu za dodjelu podrške za nabavku priplodnih grla u čistoj rasi za 2023. godinu, Rimski trg br. 46, 81000 Podgorica”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve