Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

HADŽI VESNA VUJOŠEVIĆ – TIPIČNI ”LITIJAŠKI” KADAR: Vrtoglavi uspon od neradnika do predsjednice Upravnog odbora

Što je Vujošević preporučilo za funkciju predsjednice UO ZZZCG će vjerovatno ostati vječita enigma  ne samo zaposlenima u ZZZCG, već i svim zdravorazumskim građanima Crne Gore. Vjerovatno preporuka leži u porodičnom stablu ove osobe i tituli koja stoji ispred imena, a titula nije ni magistarska ni doktorskam već jasno ukazje na njenu naklonost litijašenju

Za rad u državnoj službi Crne Gore nakon godina tranzicije, vezuju se razne predrasude, a najčešće su da se taj posao svodi na tavorenje po kancelarijama i gledanju da se iskoriste sve moguće privilegije kao što su povoljni krediti, pozajmnice, službena vozila, godišnji odmori, bolovanja i mnoge druge benificije.

Radno vrijeme, gotovo se nikad nije poštovalo, sa posla se izlazilo ranije, da bi se svratilo u obližnji lokal, ili da bi se sa koleginicama pregledali poznati katalozi kozmetičkih proizvoda ili kolekcija osveštanog srebrnog nakita iz ruskih manastira. Stil oblačenja za posao se zasnivao na plišanim trenerkama, majicama i haljinama sa printovima Diznijevih junaka. I tako, iz dana u dan, nešto više od 20 godina radnog staža.

Ništa od navedenog već duže vremena nije čudno u Crnoj Gori, ali je šokantno što je jedan državni službenik za koga se vezuje baš ovakvo ponašanje – Hadži Vesna Vujošević došla na čelo Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje, institucije koja se primarno bavi posredovanjem u zapošljavanju građana Crne Gore.

Neradnik i konfliktna osoba

Kako su kazali naši izvori iz ZZZCG, gotovo svi zaposleni u ovoj instituciji se pitaju koje reference su ovakvu osobu preporučile za čelnu poziciju unutar jedne državne institucije, ističući da se radi o tipičnom litijaškom kadru kakvi su ubacivani masovno ”po dubini” nakon izbora 30. avgusta 2020. godine.

”Što je Vujošević preporučilo za funkciju predsjednice UO ZZZCG će vjerovatno ostati vječita enigma  ne samo zaposlenima u ZZZCG, već i svim zdravorazumskim građanima Crne Gore. Vjerovatno preporuka leži u porodičnom stablu ove osobe i tituli koja stoji ispred imena, a titula nije ni magistarska ni doktorska već jasno ukazuje na njenu naklonost litijašenju. Neradnik, konfliktna osoba, a najčešći pridjev kojim je opisana od svojih neposrednih šefova je ‘neupotrebljiva’. Mišljenja smo da oni koji su birali ovu osobu na čelno mjesto državne institucije nijesu uradili provjeru iste u smislu njenih kapaciteta, karakternih osobina i karijernih uspjeha”, kaza li su naši izvori.

Za sve gore navedeno, kako ističu, postoje svjedoci,  dugogodišnje kolege, neposredni nadređeni.

Vujošević na svom profilu glorifikuje Rusiju

Kako navode, Vujošević od prvog dana svog postavljenja, ”flagrantno i eksplicitno zloupotrebljava svoj položaj”.

”Mjesto predsjednika Upravnog odbora ZZZCG nije profesionalna funkcija. Dakle, osoba koja je na čelu Upravnog odbora ne prima zaradu za obavljanje te funkcije, već prima naknadu i ovu funkciju obnaša samo na sjednicama Upravnog odbora. U toku svog radnog vremena, ova osoba treba obavljati poslove radnog mjesta koje pokriva. Imajući u vidu da se ne radi o profesionalnoj funkciji, predsjednik odbora nema pravo na posebnu kancelariju unutar institucije, tehničku opremu za rad (lap top, desktop računar, mobilni telefon itd.), a ponajmanje na korišćenje službenih vozila te državne institucije. Ipak, sve to je traženo na korišćenje i dobijeno od strane institucije. Da budemo precizni, kabinet, lap top, a obilato se koriste i službena vozila, dokazano i u privatne svrhe”, ističu naši izvori.

Kao glavno opravdanje za ovakvo ponašanje Vujošević navodi da su ”zloupotrebljavali i prije nje, pa može i ona”.

Blokirala proces rada

Kako ističu naši izvori, Vujošević je svojim ponašanjem blokirala proces rada i unijela animozitet među zaposlenim, i nemjerljivo doprinijela atmosferi progona i kleveta.

”Aktivno se radilo na urušavanju ugleda i funkcionalnosti institucije pod parolom ‘radimo na unaprjeđenju’.  U svemu tome se debelo izlazilo iz okvira nadležnosti predsjednika Upravnog odbora”, navode naši izvori i dodaju da je flagrantan primjer za konflikt interesa i izlaženje iz svojih nadležnosti  donošenje Pravilnika o unutrašnjoj sistematizaciji radnih mjesta.

”Dakle, osoba u stalnom radnom odnosu u ZZZCG istovremeno pokriva i mjesto predsjednika Upravnog odbora iste institucije i član je Komisije za izradu Pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta u toj državnoj instituciji. Taj Pravilnik treba da bude donijet od strane direktora Zavoda, koji se bira na javnom konkursu od strane tog istog Upravnog odbora čiji je predsjednik i član Komisije. A i Pravilnik se razmatra na sjednici Upravnog odbora. I to bi bilo zanemareno da institucija funkcioniše, da zahtjevi za ostvarivanje prava po osnovu raznih zakona vezanih za pravo i radne odnose ne kasne, da se ne kasni sa programima mjera aktivne politike zapošljavanja, da se broj nezaposlenih lica sa invaliditetom na evideniciji ne smanjuje… Ništa od toga, već suprotno, samo se ide ka daljem urušavanju sistema”, kazali su naši izvori.

Ističu da je u središtu ovih destruktivnih radnji upravo  ”alfa i omega” te državne institucije, predsjednica Upravnog odbora Vujošević koja, kao da nije dosta kontraverzi oko njenog lika i djela, recituje pjesme koje veličaju drugu državu u podgoričkim kafanama, a ovih dana ponosno veliča agresiju nad drugom stranom državom, iako je državni stav u potpunosti suprotan njenom.

S.M.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

17 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rukfaš
10.03.2022-07:39 07:39

E OVO je krivica Jelića. Oni su gajili kadrove anticrnogorske k'o što je Vesnica. I mnogi drugi… A inače se falila da u Zavodu uživa. Sve joj može biti jer je opozicija pa joj ugađaju da bi je pridobili na svoju stranu. E zbog toga Jelići treba da odgovaraju. I mnogi drugi…

Zoro
10.03.2022-08:26 08:26
Reply to  Rukfaš

Kakve ti veze imaš sa Crnogorcima kada si musliman tj. islamizirani Srbin, poturica ? Njegoš vas je lepo opisao …

GRAĐANSKI
10.03.2022-09:49 09:49
Reply to  Zoro

Za “Rukfaša” ne znamo ko je i je li “poturica”, ali za tebe znademo da si uboga Posrbica!

gagi
10.03.2022-11:28 11:28
Reply to  GRAĐANSKI

A zoro je nuznik od dasaka,cenifa srbijanska

Paja
11.03.2022-05:15 05:15
Reply to  gagi

Draganče, lepo ti je to srpsko ime..Koju slavu slaviš ?

Paja
11.03.2022-05:14 05:14
Reply to  GRAĐANSKI

U CG živi preko 30% Srba, preko 80% pripadnici SPC koji pričaju srpskim jezikom. Koliko ima vas građana koji pričate građanskim jezikom ?

drmar
10.03.2022-11:23 11:23
Reply to  Zoro

Veći je Crnogorac no ti. Sram te bilo.

Paja
11.03.2022-05:16 05:16
Reply to  drmar

A ti si stručan da odeđješ ko je veći a ko je manji Crnogorac? Vi građaneri, muslimani i hrvati ste najveći Crnogorci? :)

Rukfaš
10.03.2022-12:47 12:47
Reply to  Zoro

A ti si junak iz crtanih romana. Oživio… Bravo…

GRAĐAĐSKI
10.03.2022-08:31 08:31
Reply to  Rukfaš

Tačno!
Trebaju da odgovaraju: Jelići, Đukanovići, Markovići, Roćeni, … i svu oni koji u: školstvu, po ministarstava, u tužilaštvu, sudstvu, ANB-u, policiji, ključnim naučnim instutucijama i i stitucijama kulture itd. itd. itd., zaposliše srbočetničku bagru, maziše i ugađaše klerofašističkoj ološi, dodijeliše 13-julske nagrade anticrnogorskim splačinama etc.!

Paja
11.03.2022-05:19 05:19
Reply to  GRAĐAĐSKI

Ako ti smetaju Srbi u CG, većinski srpski jezik i SPC u CG, ti idi tamo gde je bolje,u Zagreb, Brisel i Sarajevo. Žalosno je videti vas patuljke koji imate problem sa identitetom.

džudović
10.03.2022-08:36 08:36

Tipična lujka kojoj je DPS dap posao da je pridobije. Sad im vraća avetlukom. Hadži, ha,ha…..budala.

Sasa
10.03.2022-08:48 08:48

Hahahahaha,ono na fotografiji je Novo Vujosevic.

gagi
10.03.2022-11:30 11:30
Reply to  Sasa

A sto joj dolazi ona stara pogan mrtva nevaljala

Rukfaš
10.03.2022-12:48 12:48
Reply to  gagi

Otac.

Pandora
10.03.2022-13:10 13:10

Tacno je, najveca neradnica u Zavodu, uvjek je nalazila razloge da je posao zaobidje ili koristila bolovanja..
A sad je doslo njenih 5 minuta.. Pitam se, da li kao vjernik razmislja o svojim potezima i izivljavanju nad pojedinim zaposlenim i kako ce joj to njen bog vratiti, nadam se po zasluzi..

Bellarina
10.03.2022-13:14 13:14

Kome?? Kome iko u ovoj ojađenoj državi da odgovara?? Samo mi obični građani, ma i pašče ako nenamjerno sprštimo.. Vidite li ljudi kako se ponašaju i šta rade? Nikom odgovarat neće, samo će ako prigusti, maglu i ćao..Mi ostajemo, naša leđa stradaju i plaćaju sve!