Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Gusinje: Odbornici jednoglasno za rekordni budžet vrijedan 4.18 miliona

Budžet opštine za 2024 godinu je kapitalni, budući da su planirani izdaci u kapitalnom dijelu projektovani na preko dva miliona eura

Budžet opštine Gusinje za 2024. godinu vrijedan 4,18 miliona eura usvojen je jednoglasno na sjednici Skupštine opštine koja je održana 29.12.2023 godine.

Budžet opštine za 2024 godinu je kapitalni, budući da su planirani izdaci u kapitalnom dijelu projektovani na preko dva miliona eura.

“Planirane investicije su uredjenje glavne gradske ulice (zamjena azbesnih cijevi i postavljanje kaldrme u dijelu Bosanske ulice od pekare do skole), Rekonstrukcija ulica i obilaznica kružno sa dvije strane grada. Šetaliste do Alipašinih izvora, izletište Rahine šume i modernizacija(asfaltiranje) lokalne i seoske putne infrastrukture. Konačno će se početi izgradnja sportske sale o kojoj pričamo unazad generacijama”, navodi se u saopštenju Opštine Gusinje.

Za putne pravce Gusinje -Kruševo- Plav i Gusinje- Grebaje, kako ističu, s obzirom da država nije imala sluha za te projekte opština će u skladu sa finansijskim mogućnostima krenuti u realizaciju tih projekata.

“I još mnogo drugih projekata biće realizovano preko Uprave za kapitalne projekte i Evropskih IPA projekata”, navodi se u saopštenju i dodaje da su za budžet, pored odbornika vlasti, glasali i svi odbornici opozicije što znači da vode ispravnu politiku i imaju punu podršku u realizaciji ciljeva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve