Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

EXPO 2020: Vladar Dubaija obišao crnogorski paviljon

Tokom turneje, šeik Mohamed je izrazio zahvalnost za napore koji se širom svijeta ulažu u očuvanje i zaštitu životne sredine i očuvanje planete

Premijer Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeik Mohamed bin Rašid Al Maktum posjetio je juče crnogorski paviljon na Svjetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai, koji prikazuje prirodna čuda naše zemlje, fokusirajući se na pet ključnih elemenata: more, planine, rijeke, jezera i biodiverzitet.

Paviljon takođe nudi posjetiocima priliku da ponovo dožive najznačajnije epizode ​​iz bogate istorije zemlje i uživaju u svjetski poznatom tradicionalnom gostoprimstvu.

Šeik Mohamed je rekao da je očuvanje resursa racionalizacijom njihove upotrebe jedan od glavnih izazova sa kojima se suočava čovječanstvo.

“Konsolidovani globalni napori za osiguranje održivosti resursa su od suštinskog značaja za osiguranje prosperiteta i blagostanja budućih generacija. UAE su prepoznale potrebu da se ovo kritično pitanje pozabavi u ranoj fazi svog razvoja, zahvaljujući viziji pokojnog šeika Zajeda bin Sultana Al Nahjana. Svi njegovi mega projekti u više sektora uzeli su u obzir potrebu za uravnoteženjem razvoja i očuvanja resursa. Ovaj pristup održivom razvoju vodio je rast zemlje u poslednjih 50 godina i nastaviće u narednih 50 godina”, rekao je on.

Tokom turneje, šeik Mohamed je izrazio zahvalnost za napore koji se širom svijeta ulažu u očuvanje i zaštitu životne sredine i očuvanje planete.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve