Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

EPCG: Pljevljacima će zbog alarmatnog zagađenja januarski račun za struju biti upola niži

Ova mjera je, kako su pojasnili iz EPCG, motivisana činjenicom da je opština Pljevlja, po osnovu zagađenja vazduha, trenutno u alarmantnoj situaciji

Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić (EPCG) obavještava javnost da je Odbor direktora donio odluku da se kupcima iz kategorije „Domaćinstva“ na teritoriji opštine Pljevlja za mjesec januar odobri dodatni popust na aktivnu energiju od 30 odsto, što bi, sa ranije odobrenim popustima, značilo da će Pljevljaci januarski račun plaćati s ukupnim popustom od 50 odsto, saopštila je kompanija.

Ova mjera je, kako su pojasnili iz EPCG, motivisana činjenicom da je opština Pljevlja, po osnovu zagađenja vazduha, trenutno u alarmantnoj situaciji.

“EPCG, kao društveno odgovorna kompanija, koja značajan procenat proizvodnje ostvaruje upravo u Pljevljima, na ovaj način želi da pruži doprinos smanjenju emisije štetnih gasova”, poručuju iz kompanije.

Pozivaju kupce iz Pljevalja, koji koriste ugalj kao izvor toplotne energije, da pređu na druge izvore, kako bi, “zajedničkim snagama, doprinijeli poboljšanju situacije u ovoj opštini”.

“Vjerujemo da je popust od 50% za januarski račun snažan stimulans za tako nešto. EPCG radi”, zaključuju iz EPCG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve