Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Džejkob je gledao previše filmova o italijanskoj mafiji

S obzirom da nas vodi pobuda da ukazujemo na obmane, jer na to imamo parvo, moramo ukazati da ste lično Vi u velikoj mjeri zaslužni što umjesto zemlje visokog životnog standarda i s velikim stepenom slobode, vrtoglavom brzinom stremimo ka ekonomskom mulju i oživljavanju nacionalizma

Piše: Sara Popović

Kad bi smirili strasti makar načas, možda bi se bolje razumjeli sa gospodinom Jakovom Milatovićem. Mada, ministru Džejkobu, ispade da nije jača strana kontrola emocija.

Razočarani smo, zaista! Očekivali smo više od ovog svjetskog čovjeka, širokih shvatanja. Možda je kao dijete gledao previše filmova o italijanskoj mafiji, jer znate don Korleone je imao onu čuvenu rečenicu: “Sve je lično.”

I tako, odjeknu Jakovova poruka: “Vodim vas na sud Aktuelno”. Kaže da hoće da zaštiti svoja građanska prava… I mi gospodine Milatoviću hoćemo isto – jer nam rekoste prošle godine, da vam je cilj da od Crne Gore napravite Luksemburg. S obzirom da nas vodi pobuda da ukazujemo na obmane, jer na to imamo pravo, moramo ukazati da ste lično Vi u velikoj mjeri zaslužni što umjesto zemlje visokog životnog standarda i s velikim stepenom slobode, vrtoglavom brzinom stremimo ka ekonomskom mulju i oživljavanju nacionalizma.

S obzirom da su baš mulj stagnacije i nacionalizam produkt njegovog ekspertskog rada, iako niko ne spori uvaženom ministru njegova akademska postignuća, treba se zapitati – ako bješe tako  sjajan što se vrati u svoju domovinu? Je li u pitanju bila želja da pomogne narodu ili je uvidio priliku da bude više od običnog službenika kakvi se na hiljade štancuju svake godine?

Jedan Englez, Lord Ekton, reče: “Svaka moć kvari čovjeka, ali apsolutna moć kvari apsolutno”. Nema sile koja će dozvoliti, sve dok ima Crnogoraca, da se Jakovu Milatoviću preda politička moć. Uprkos njegovim megalomanskim pretenzijama, kraj ministrovog puta je očigledan.

I sve je Milatoviću izvanredno – zadovoljan je sa “rezultatima”, a za građane misli da su opčinjeni njegovom grandioznom ekspertskom pojavom… ‘’Ekspertčino’’ Džejkobe, kada bi se spustio na zemlju, shvatio bi da je  jedino čime su građani opčinjeni onaj kalkulator za minimalac, koji je toliko puta upotrebljavan u Vašim demagoškim ispadima. Mada nema razloga za paniku, objasnićemo našim sugrađanima šta to zapravo znači – samo da prvi talas oduševljenja splasne, pa će biti jasna besmislena igra pretapanja “iz šupljeg u prazno”.

A eto ga, isti on, s ponosom stoji na ulici, a u pozadini srpska zastava vijori kao da smo u sred Beograda. I kad Vesna Bratić diskriminiše manjine, kad širi govor mržnje, Milatović na twitter-u izjavi da on ne doživljava koleginicine riječi na uvredljiv način. Robin Hud, licemjer ili budala – moguće da je i sve od navedenog.

Situacija u Crnoj Gori užasava i najhrabrije među nama. Korak po korak je pravljen, a nismo bili svjesni koju su težinu mala kretanja imala na cjelokupno stanje u državi. Nije lako predvidjeti kakva se oluja sprema, po tmurnom nebu na početku dana. Ali jedno je sigurno – ta oluja pokrenuta diletantizmom i retrogradnom demagogijom će zasigurno dovesti do ozbiljnih posljedica. Zato nas gospodin Milatović nećete ućutkati ni sa podnošenjem tužbe, niti sa svojim tobož “Ja sam ozbiljno uvrijeđen” stavom.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve