Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

Drašković: Bar je svijetli primjer u nikad poniženijoj Crnoj Gori

Kako je dodala, socijalni program koji realizuje Opština Bar, čiji je ukupni iznos 120.000 eura, odnosi se na neformalno obrazovanje, subvencije za školski obrok, članarine u sportskim klubovima, subvencije za školski pribor, plaćanje komunalnih usluga koje pružaju javne službe lokalne uprave, kao i putne troškove za roditelje prijevremeno rođene djece

Dok inflacija divlja i dodatno ugrožava ionako težak životni standard najugroženijih građana, dok se u “oslobođenim” preduzećima i ključnim institucijama države sindikalne organizacije bore za svoja elementarna prava, Opština Bar odgovorno ostvaruje planirane budžetske primitke i doprinosi socijalnoj ravnopravnosti, kazala je Vesna Drašković, odbornica DPS-a u Skupštini opštine Bar i predsjednica Alijanse žena DPS Bar.

“Dodjelom socijalnih subvencija, koje su dio izbornog programa liste “Prava stvar – Zajedno Bar”, lokalna uprava će olakšati mnogim porodicama koje su u nepovoljnoj materijalnoj situaciji da svojoj djeci omoguće sve sadržaje koji su u funkciji njihovog pravilnog razvoja i sveobuhvatnog obrazovanja”, kazala je Drašković.

Kako je dodala, socijalni program koji realizuje Opština Bar, čiji je ukupni iznos 120.000 eura, odnosi se na neformalno obrazovanje, subvencije za školski obrok, članarine u sportskim klubovima, subvencije za školski pribor, plaćanje komunalnih usluga koje pružaju javne službe lokalne uprave, kao i putne troškove za roditelje prijevremeno rođene djece.

“Pravo na ove vrste subvencija mogu ostvariti djeca koja se nalaze u nepovoljnom socijalnom statusu, odnosno u stanju socijalne potrebe. Vršeći lokalnu vlast u Baru, iz dana u dan dokazujemo da je naš jedini interes dobrobit građana”, navodi Drašković.

Poziva političke aktere sa državnog nivoa, predstavnike tzv. tridesetoavgustovske većine, koji se već mjesecima nadgornjavaju oko formiranja Vlade, da partijske i foteljaške kalkulacije stave po strani i da hitno omoguće formiranje odgovorne vlasti koja će zaustaviti rast cijena i po ugledu na barsku Opštinu kreirati mjere za popravljanje sve teže materijalne situacije u kojoj se građani nalaze.

“Umjesto trošenja desetina hiljada eura na privatne avione i službena putovanja nikad mnogočlanijih delegacija, neka se aktuelni nosioci najvažnijih državnih funkcija što hitnije pozabave realnim potrebama građana i njihovim sve lošijim standardom”, kazala je Drašković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve