Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Do uvećanja minimalnih penzija očekuju finansijsku pomoć za nabavku drva

''Prije više od tri mjeseca bivšem premijeru Dritanu Abazoviću i njegovoj administraciji direktno smo dostavili peticiju sa preko 3.000 potpisa kako bi se za najugroženije penzionere na sjeveru države obezbijedilo pet metara ogrijevnog drveta za zimu''

Udruženje penzionera i invalida sa najnižim primanjima do povećanja minimalne penzije od Vlade Milojka Spajića očekuju finansijsku pomoć za nabavku drva za ovu zimu.

– Prije više od tri mjeseca bivšem premijeru Dritanu Abazoviću i njegovoj administraciji direktno smo dostavili peticiju sa preko 3.000 potpisa kako bi se za najugroženije penzionere na sjeveru države obezbijedilo pet metara ogrijevnog drveta za zimu. Međutim, od toga nije bilo ništa – naveo je predsjednik Udruženja Marko Hajduković.

Istakao je da su razočarani jer je njihovih 3.000 potpisa sa brojevima lične karte otišlo uzalud.

– Stoga molimo premijera Spajića i njegov nadležni resor da ovu činjenicu uzmu u razmatranje. To iz razloga jer je 20. februar kada je najavljeno povećanje minimalne penzije još daleko, a zima je već uveliko ušla u naše domove. Penzioneri sa najnižim primanjima u datim okolnostima nemaju mogućnosti da priušte i sebi kupe ogrijev. Nadamo se da će premijer iznaći rješenje da nam se do prijema minimalne penzije u februaru uplati neka finansijska podrška koja bi nam zaista dobro došla – dodao je Hajduković.

Poručio je da će takav premijerov gest penzioneri sa najnižim primanjjima znati da cijene.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve