Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Do sredine jula naplatili 577 miliona eura prihoda

Potpisan ugovor o nabavci opreme potrebne za fiskalizaciju prometa roba i usluga koja će početi od janura naredne godine

Poreska uprava, do sredine jula, naplatila je 577 miliona eura prihoda ili 22 miliona manje u odnosu na isti prošlogodišnji period. Potpisan je ugovor o nabavci opreme potrebne za fiskalizaciju prometa roba i usluga koja će početi od janura naredne godine.

foto arhiva

Iako je epidemija korona virusa usporila privrdenu aktivnost, naplata poreskih prihoda je nešto manja u odnosu na prethodnu godinu.

Do sredine jula naplaćeno je 577 miliona eura ili 22 miliona manje u odnosu na isti prošlogodišnji period, ili 40 miliona više nego za isti period 2018.

“Iako je pandemija uzrokovala pad privredne aktivnosti visok je potencijal poreske discipline”, navela je Milica Vuletić iz Poreske uprave.

Iz poreska uprave očekuju stabilizaciju u naplati poreskih prihoda, a tome bi trebalo da doprinese i vladin program subvencija. Kroz reprogram tokom ove godine naplaćeno je 8,5 miliona eura.

“Potpisan je ugovor o nabavci softvera i hardvera za realizaciju projekta fiskalizacije prometa robe i usluga. Nakon obezbjeđivanja servera za Poresku upravu obveznici će dobiti uputstva za primjenu novih rješenja ,” kazala je Vuletić.

Fiskalizacija prometa trebalo bi da omogući direktan prenos podataka o realizovanom prometu i suzbijanje sive ekonomije.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve