Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Đukanović i slovenački investitori: Interes jačanje poslovne saradnje, povećanje investicija i otvaranje novih radnih mjesta u Crnoj Gori

Ocijenjeno je da postoji obostrani interes za dalje jačanje poslovne saradnje dvije zemlje, povećanje investicija i otvaranje novih radnih mjesta u Crnoj Gori

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je danas, u prisustvu ambasadora Republike Slovenije Gregor Preskera i počasnog konzula Crne Gore u Sloveniji Vojislava Kovača, sa direktorima i članovima uprave preduzeća iz ove zemlje koji rade u Crnoj Gori. Kako je saopšteno iz Đukanovićevog kabineta, tokom razgovora sa predstavnicima slovenačkih firmi ocijenjeno je da postoji obostrani interes za dalje jačanje poslovne saradnje dvije zemlje, povećanje investicija i otvaranje novih radnih mjesta u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Kabineta Đukanovića, obostrano je konstatovano da između Slovenije i Crne Gore postoji otvorena, prijateljska i stabilna politička saradnja, i veoma duga i uspješna privredna saradnja.

“Neke od najvećih i najpoznatijih slovenačkih firmi posluju u Crnoj Gori u oblasti finansija, osiguranja, logistike, energetike, dok Slovenački poslovni klub u Crnoj Gori radi preko 15 godina”, ističe se u saopštenju.

Đukanović je ukazao na značaj usvajanja evropskih vrijednosti za cijeli region, jačanja međusobne ekonomske saradnje i podizanja poslovnih standarda.

Na zahtjev privrednika osvrnuo se i na politička dešavanja u Crnoj Gori, i istakao značaj političke stabilnosti za investicije i brži ekonomski razvoj.

Foto: Kabinet Predsjednika Crne Gore

Đukanović je naveo da se u brojnim susretima sa privrednicima i predstavnicima privrednih udruženja zalaže za uključivanje predstavnika crnogorske privrede u asocijacije koje se zalažu za tržišnu, inkluzivnu i zelenu ekonomiju.

Poruke privrednika razumio je, kako se navodi, na način da je Crna Gora izgubila konkurentsku prednost i da se ovom pitanju sistemski treba posvetiti u narednom periodu.

“Tokom razgovora predstavnici slovenačkih firmi upoznali su Predsjednika Đukanovića sa poslovnim planovima, ali i poteškoćama sa kojima se susreću u poslovanju. Ocijenjeno da postoji obostrani interes za dalje jačanje poslovne saradnje dvije zemlje, povećanje investicija i otvaranje novih radnih mjesta u Crnoj Gori”, saopštili su iz Kabineta Predsjednika.

Predstavnici Instituta za strateška rješenja upoznali su  Đukanovića sa rezultatima poslednjih istraživanja koja se odnose na dinamiku oporavka privrede zemalja regiona.

Foto: Kabinet Predsjednika Crne Gore

Zaključeno je da njegovanje i dalje jačanje političkih i privrednih veza dvije zemlje doprinosi bržoj dinamici približavanja Crne Gore Evropskoj uniji, te da postoji veliki prostor za podjelu iskustava i najavljeni slični susreti u narednom periodu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
21.02.2023-16:42 16:42

Počeo je da kopira Vučića…Još će početi da priča o ekonomiji i stranim investicijama. :)