Petak, 1 Marta, 2024
Rubrika:

CG dijaspora u Argentini veliki potencijal

Guverner Žugić je, tokom razgovora sa Stankovićem o mogućnostima produbljivanja ekonomske saradnje dvije zemlje istakao, da je dosadašnja ekonomska saradnja Crne Gore i Argentine neznatna, kako u oblasti robne razmjene tako i u oblasti investicija

Crnogorska dijaspora u Argentini je veliki potencijal koji, pored ostalog, može biti dobar osnov za intenziviranje i unapređenje ekonomske saradnje dvije zemlje, saglasni su guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić i Srđan Stanković, budući ambasador Crne Gore u Argentini, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Buenos Ajresu.

Guverner Žugić je, tokom razgovora sa Stankovićem o mogućnostima produbljivanja ekonomske saradnje dvije zemlje istakao, da je dosadašnja ekonomska saradnja Crne Gore i Argentine neznatna, kako u oblasti robne razmjene tako i u oblasti investicija.

“Razmjena se u oblasti usluga odnosi uglavnom na saobraćaj, i u tako neznatnoj saradnji Crna Gora iskazuje deficit”, kazao je Žugić.

Sagovornici su se saglasili da je crnogorska dijaspora u Argentini veliki potencijal.

“On pored ostalog, može biti dobar osnov za intenziviranje i unapređenje ekonomske saradnje između dvije zemlje”, saglasni su Žugić i Stanković.

Kako je saopšteno iz CBCG, Stanković je istakao da će se, tokom predstojećeg mandata, angažovati na pronalaženju novih vidova saradnje dvije zemlje, sa posebnim akcentom na razvoju ekonomske saradnje.

Sastanak je organizovan u cilju priprema Stankovića za stupanje na dužnost ambasadora Crne Gore u Argentini.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve