Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

Senat dao zeleno svjetlo za ekonomske reforme predsjednika Argentine

Predlog je do glasanja Viljaruel u Senatu imao 36 glasova za i 36 protiv

Argentinski Senat je dao zeleno svjetlo za ekonomske reforme predsjednika države Havijera Mileija, u danu koji su obilježili protesti i neredi u kojima je povrijeđeno oko deset ljudi.

“Za Argentince koji pate, koji čekaju, koji ne žele da vide svoju djecu kako napuštaju zemlju, glasam za”, izjavila je predsjednica Senata Viktorija Viljaruel, čiji je glas bio odlučujući.

Predlog je do glasanja Viljaruel u Senatu imao 36 glasova za i 36 protiv.

Senat danas dalje treba da razmotri sve tačke predloga koji se nakon odobrenja vraća u Donji dom koji odlučuje o konačnom usvajanju.

U Buenos Ajresu su snage bezbjednosti upotrebile juče suzavac i vodene topove da bi rastjerale demonstrante.

Ispred Parlamenta je povrijeđeno više ljudi, dok Senat raspravlja o paketu ključnih reformi ultraliberalnog predsjednika.

Sedam ljudi, među kojima pet poslanika opozicije na koje je bačen suzavac, zbrinuto je u bolnici, dok je na licu mjesta prvu pomoć primilo više desetina ljudi.

Devet policajaca je povrijeđeno, rekao je portparol ministarstva unutrašnjih poslova, dodajući da je najmanje 10 ljudi uhapšeno.

Šest mjeseci od stupanja na mjesto predsjednika, Havijer Milei nije postigao da bar jedan njegov zakon prođe u Parlamentu. Njegova stranka je tek treća u Donjem domu, dok u Senatu ima samo sedam poslanika od ukupno 72.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve