Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Centralna banka nagradila crnogorski tim koji je učestvovao na Međunarodnoj ekonomskoj olimpijadi

''Učešćem i osvajanjem nagrada na ovom velikom međunarodnom takmičenju dobili ste priznanje za svoj trud i zalaganje i uspješno predstavili Crnu Goru''

Danas je u Centralnoj banci Crne Gore upriličen prijem za crnogorske srednjoškolce koju su predstavljali Crnu Goru na nedavno održanoj Međunarodnoj ekonomskoj olimpijadi u Grčkoj, kao i za njihove mentore.

“Na ovom takmičenju koje je okupilo preko 200 učesnika iz skoro 50 zemalja svijeta crnogorski tim su predstavljali učenici koji su na državnom takmičenju iz oblasti Ekonomije, biznisa i finansija ostvarili najbolji rezultat i time stekli pravo učešća na Olimpijadi, i to: Lazar Mašanović, Bogdan Savićević, Dimitrije Pavlović (JU Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola Bar), Nikola Vukoslavčević (JU Srednja ekonomska škola „Mirko Vešović“ Podgorica) i Feliks Koba (JU Srednja mješovita škola „Danilo Kiš“ Budva)”, saopšteno je iz Centralne banke.

Lazar Mašanović i Feliks Koba osvojili su specijalne nagrade u Igri finansijske pismenosti. Pored učenika, u timu su bili i mentori Ivana Perović, nastavnica iz JU Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola iz Bara i Srđan Obradović, koordinator u Odjeljenju za istraživanje i razvoj kvalifikacija iz JU Centar za stručno obrazovanje.

“Učešćem i osvajanjem nagrada na ovom velikom međunarodnom takmičenju dobili ste priznanje za svoj trud i zalaganje i uspješno predstavili Crnu Goru”, poručio je guverner CBCG Radoje Žugić današnjim gostima.

On je uputio iskrene čestitke povodom osvojenih nagrada i zahvalio se na doprinosu koji su dali širenju finansijskih znanja i promovisanju finansijske pismenosti, te ih kako je dodao, kroz simbolične nagrade nastoje motivisati da i dalje ulažu u svoje usavršavanje.

Iskazana je spremnost CBCG da, stavljanjem na raspolaganje svojih kadrova i kroz prenošenje znanja, pruži podršku u pripremama za učešća crnogorskh timova na narednim međunarodnim takmičenjima u ekonomskim znanjima.

“Mentori Ivana Perović i Srđan Obradović zahvalili su CBCG na prepoznavanju uloženog truda i nagradama za postignute rezultate”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan
03.10.2023-09:33 09:33

Bravo.Svaka cast!