Srijeda, 1 Februara, 2023
Rubrika:

CEDIS Rakočeviću: Omogućena maksimalna konkurentnost pri nabavci brojila

Rakočević je ranije danas ocijenio da svi elementi nabavke brojila navode da se ''radi o visokoj korupciji''

CEDIS je omogućio maksimalnu konkurentnost prilikom nabavki brojila, bez ugrožavanja procesa priključenja novih korisnika na distributivnu mrežu, kazali su iz tog preduzeća u reagovanju na navode poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Nikole Rakočevića.

Rakočević je ranije danas ocijenio da svi elementi nabavke brojila navode da se “radi o visokoj korupciji”.

“Uvjereni smo da je javnosti sada jasno da navodi u određenim medijima, potpomoguti političkom podrškom poslanika DPS-a, ne predstavljaju ništa do negativnu kampanju protiv CEDIS-a, utemeljenu na malicioznim interpretacijama i neistinama o aktivnostima u kompaniji”, saopšteno je iz CEDIS-a.

Navedeno postupanje, po njihovim riječima,  iniciraju centri koji su navikli da samostalno i bez konkurencije “istupaju na tenderima, naročito kada su brojila u pitanju”.

“Kao i političke strukture čije su finansije pogođene manjkom “donacija” od ovakvih i sličnih “poslova”. Ovoga puta se nisu zaustavili samo na medijima, nego djeluju i preko poslanika DPS-a, prije svega gospodina Rakočevića, koji uredno “tvituje” po instrukcijama iz osujećenih poslovnih krugova”, pojasnili su iz CEDIS-a.

No, to nije ništa čudno, kažu oni, za one koji su navikli da postupaju po “nalozima onih koji ih obilato finansiraju”.

“Sam tekst je u potpunosti kontradiktoran, jer se novom menadžmentu pokušava spočitati kako se nabavka brojila nekome “namješta”, da bi se ti navodi dalje kroz tekst obesmislili, kada se ističe da je CEDIS u 2022. godini nabavljao brojila nekad i od pet različitih ponuđaca”, naveli su iz CEDIS-a.

Dakle, kažu oni, suština je u sljedećem.

“CEDIS je omogućio maksimalnu konkurentnost prilikom nabavki brojila, bez ugrožavanja procesa priključenja novih korisnika na distributivnu mrežu. Navedeno je postignuto kroz jednostavne postupke nabavki, budući da otvoreni postupci nabavke brojila nisu okončani zbog ulaganja žalbi na iste i iz tih razloga se oni sada nalaze kod drugostepene komisije. Nakon odluke komisije po žalbama postupci će biti nastavljeni”, kazali su iz CEDIS-a.

Osvrnuli su se na pisanje medija, pa naveli sljedeće.

“Ni mediju koji se uporno, naručeno, bavi CEDIS-om i nabavkom brojila, ni ovom poslaniku koji naručeno napada CEDIS, nije padalo na pamet da se bave CEDIS-om onda kad su brojila nabavljana isključivo u postupcima kad se javljao samo jedan, za brojila uvijek dežurni ponuđač. Tada nisu smjeli ni da pomisle da pozovu Tužilastvo da preispita takve postupke. CEDIS, na sreću građana Crne Gore, nije na koljenima, niti će biti, pa i u teškim i izazovnim vremenima nezapamćene energetske krize uspijeva da obezbijedi stabilno i nesmetano napajanje električnom energijom, kao i da bez kasnjenja ispuni sve svoje obaveze, kako prema svojim zaposlenima, državi tako i prema trećim licima u odnosu na koje ima obaveze”, zaključuju iz CEDIS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve