Srijeda, 21 Februara, 2024
Rubrika:

Bulajić: Značajan je doprinos računovodstveno – revizorske profesije

''Posebno je važno što to ima direktni i indirektni uticaj na održivost državnog budžeta i efikasnost upravljanja sistemom javnih finansija'', rekao je Bulajić na skupu u Ulcinju

Direktor Uprave prihoda i carina (UPC), Vladimir Bulajić ocijenio je da računovodstveno – revizorska profesija daje značajan doprinos u kreiranju standarda uspješnog i zakonitog poslovanja, kao i pravilne primjene poreskih propisa.

“Posebno je važno što to ima direktni i indirektni uticaj na održivost državnog budžeta i efikasnost upravljanja sistemom javnih finansija”, rekao je Bulajić na skupu u Ulcinju.

Bulajić danas, sa kolegama iz UPC, učestvuje na međunarodnom kongresu, koji organizacije Institut sertifikovanih računovođa Crne Gore (ISRCG) na temu “Računovodstveno – revizorska profesija u funkciji implementacije ciljeva održivog razvoja”.

“Edukacija poreskih i carinskih službenika je i u fokusu nastavka saradnje Uprave prihoda i carina sa sertifikovanim računovođama i revizorima”, istakao je Bulajić.

Direktor UPC je dodao da je saradnja sa računovođama dio strateškog proaktivnog pristupa, kao i da je otvorena i konstruktivna komunikacija sa ISRCG, ukazujući na dosadašnje zajedničke aktivnosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve