Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Britanski influenseri poručili: Sada nam je jasno zašto su Crnogorci toliko ponosni na svoju zemlju

IZ NTO CG navode da će influenseri predstaviti najljepše krajeve Crne Gore putem njihovog zajedničkog bloga i profila na društvenim mrežama, koji broje preko 200.000 pratilaca

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) ugostila je influensere i blogere Luka Mekleja (Luke Mackley) i Tajler Vajtvort (Tyler Whitworth) iz Velike Britanije, koji će boraviti u Crnoj Gori u periodu od 18. do 23. juna tekuće godine.

Cilj njihove posjete, kako je saopšteno iz NTO, je upoznavanje sa raznovrsnom turističkom ponudom i promovisanje destinacije na tržištu Velike Britanije.

IZ NTO CG navode da će influenseri predstaviti najljepše krajeve Crne Gore putem njihovog zajedničkog bloga i profila na društvenim mrežama, koji broje preko 200.000 pratilaca.

Tokom prvih dana boravka u destinaciji, uživali su u krstarenju Skadarskim jezerom i Bokokotorskim zalivom. Pored toga, imali su priliku da degustiraju tradicionalne crnogorske specijalitete, kao i da obiđu stare gradove.

“Crna Gora je premašila sva naša očekivanja koja su zaista bila velika. Nismo mogli ni zamisliti da će nas dočekati toliko raznovrsnih sadržaja i slikovitih predjela. Veoma smo zadovoljni i spremni da nastavimo sa istraživanjem ove destinacije. Sad mi je jasno zašto su Crnogorci toliko ponosni na svoju zemlju, apsolutno je prelijepa”, kazao je Meklej.

Britanski influenseri, kako se navodi, su obišli i poznate turističke lokalitete na Cetinju, te se upoznali za kulturnim i istorijskim znamenitostima ovog područja. Osim obilaska Nacionalne biblioteke Crne Gore “Đurđe Crnojević” i Muzeja kralja Nikole, posjetili su Njegošev mauzolej i uživali u veličanstvenom pogledu koji se pruža sa Lovćena.

“Jedna od stvari koju smo odmah primijetili je koliko je priroda bila darežljiva ovdje i koliko se kod vas osjećamo smireno, opušteno i u skladu sa prirodom. Osim prirodnih ljepota, izvrsni nacionalni specijaliteti u nama bude želju da se opet vratimo u Crnu Goru i isprobamo što više ukusnih jela i pića”, istakla je Vajtvort.

Influenseri iz Britanije/ Foto: NTO CG

U okviru posjete Nikšiću, kako još dodaju iz NTO, vjetropark Krnovo je bio nezaobilazna stanica koja ih je posebno oduševila, a danas će posjetiti botaničku baštu Arboretum i Grahovsko jezero.

“Jedva čekamo da dođemo ponovo i sa našim pratiocima, prijateljima i porodicom, podijelimo iskustva o ovoj divnoj zemlji”, zaključili su britanski influenseri.

Pored NTO CG, studijsku posjetu su podržale i lokalne turističke organizacije Cetinja, Nikšića, Kotora, Nacionalni parkovi Crne Gore, restoran Bajova Kula, hoteli Gradska Cetinje, Ramada, Casa di Pino i Heritage Grand Perast.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve