Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

AUTOPUT BAR – BOLJARE: Gradi se 10 tunela i 4 mosta

Za auto-put, najveći infrastrukturni projekat u istoriji Crne Gore, čija je gradnja počela prije dvije godine, do sada je utrošeno više od 200 miliona eura.

Iz Ministarstva saobraćaja poručuju da su u ovoj godini intenzivirani radovi na prioritetnoj dionici auto-puta od Smokovca do Mateševa.

– Tokom ove godine su izvođaču radova kineskoj kompaniji CRBC isplaćene dvije fakture od ukupno 10,7 miliona eura, dok je izvođač radova planirao da do 15. maja dostavi novi za plaćanje od 20 miliona eura, što ukazuje na intenziviranje tempa radova, kazali su Pobjedi iz Ministarstva saobraćaja.

Ministar saobraćaja Osman Nurković je ranije kazao Pobjedi da su tokom 2015. godine izvođ aču radova isplaćene dvije rate avansa od 161,9 miliona eura, a do kraja prošle budžetske godine još 9,3 miliona eura.

U tom resoru očekuju da ove godine bude utrošeno kapitalnim budžetom planiranih 194 miliona eura.

– Ako imamo u vidu da je u završnoj fazi revidovanje svih glavnih projekata i posljedič- no izdavanja građevinskih dozvola, koje su nužan preduslov za početak radova na terenu, očekuje se da potrošnja sredstava bude u okviru planiranog budžeta za ovu godinu, rekli su predstavnici Ministarstva.

Do sada je izdato 12 građevinskih dozvola za 12 od ukupno 19 poddionica.

– U toku je postupak za izdavanje jedne građevinske dozvole, a narednih dana se očekuje podnošenje zahtjeva za U toku izgradnja deset tunela i četiri mosta dozvole za još tri poddionice za koje su odobreni glavni projekti, kazali su iz Ministarstva.

Izvor: Pobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve