Nedjelja, 14 Aprila, 2024
Rubrika:

YouTube Shorts dodaje remiksovanje muzičkih spotova

Nova opcija remiksovanja daje kreatorima mogućnost da uz muzički video naprave Shorts video, dodaju muzički video kao pozadinu, kao i da koriste njegov zvuk

YouTube Shorts sada omogućava kreatorima da dodaju i remiksuju muzičke spotove u svojim kratkim filmovima. U svom postu koji najavljuje ovu funkciju, YouTube ističe da kreatori mogu da koriste muzičke spotove umjetnika kao što su Beyoncé i Maggie Rogers – čak i dok se TikTok bori sa izdavačkom kućom koja ih predstavlja. Tajming sugeriše da je to direktan odgovor na TikTok-ovu trenutnu bitku za licenciranje muzike.

Ranije ovog mjeseca, TikTok je izgubio pjesme od umjetnika kao što su Taylor Swift, Drake i Olivia Rodrigozbog spora sa Universal Music Group (UMG). TikTok i UMG nikada nisu obnovili ugovor o licenciranju nakon što je muzička izdavačka kuća optužila TikTok da pokušava da ga „natjera“ u loš posao i tvrdi da društvena platforma želi da „izgradi posao zasnovan na muzici, bez plaćanja fer vrijednosti za muziku“. Korisnici TikTok-a od tada nisu imali pristup UMG-ovom katalogu, dok su postojeći video snimci koji koriste pjesme izdavačke kuće utihnuli.

Nova opcija je pobjeda za YouTube, koji trenutno korisnicima daje pristup UMG-ovim bibliotekama dok se TikTok bori sa etiketom. TikTok trenutno ne nudi ni mogućnost remiksa muzičkih spotova, što daje YouTube-u prednost u odnosu na najvećeg rivala kratkih video snimaka.

Nova opcija remiksovanja daje kreatorima mogućnost da uz muzički video naprave Shorts video, dodaju muzički video kao pozadinu, kao i da koriste njegov zvuk. Kreatori takođe mogu da isijeku i ugrade klipove iz muzičkog videa u svoje kratke snimke.

Da bi pristupili ovoj funkciji, korisnici mogu da dodirnu dugme „remiks“ direktno na muzičkom videu i izaberu kako žele da ga remiksuju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve