Petak, 1 Marta, 2024
Rubrika:

TikTok uvodi veliku promjenu, počelo testiranje pejzažnog prikaza video snimaka

Ovo je velika novina u odnosu na postojeće funkcionalnosti jer je ova društvena mreža do sada koristila isključivo portretni prikaz video sadržaja što se ispostavilo kao vrlo dobar način da se pridobije pažnja mlađe populacije, uprkos činjenici da je svaka peta informacija na ovoj mreži - neistinita

Društvena mreža TikTok počela je da testira novi pejzažni (landscape) režim prikaza sa odabranim korisnicima širom svijeta čime se sa novom funkcijom želi pojačati konkurentnost u odnosu na platforme kao što je YouTube, piše BBC.

Ovo je velika novina u odnosu na postojeće funkcionalnosti jer je ova društvena mreža do sada koristila isključivo portretni prikaz video sadržaja što se ispostavilo kao vrlo dobar način da se pridobije pažnja mlađe populacije, uprkos činjenici da je svaka peta informacija na ovoj mreži – neistinita.

Pored ove najave, TikTok je ranije tokom ove godine najavio i da će omogućiti prikazivanje video snimke dužine do 10 minuta što je takođe još jedan iskorak u redefinisanju funkcionalnosti jer su do sada snimci trajali najviše 3 minuta.

Analitičari ovaj novi potez ocejnjuju kao dio strategije da se ova društvena mreža efikasnije suprotstavi YouTube-u na tržištu i privuče veći broj korisnika. Naročito one koji online video platforme koriste za gledanje informativnih sadržaja i učenje.

TikTok i YouTube u borbi za osvajanje tržišta

Karolina Milanesi, osnivač konsultantske kuće The Heart of Tech, rekla je da će nova funkcija učiniti TikTok privlačnijim kreatorima sadržaja, što je krucijalno za održavanje pozicija  i rast na tržištu.

TikTok

„Kratki snimci su postali veliki dio nedavnog angažmana YouTube-a, a TikTok mora da brine da će se kreatori okrenuti ovoj video platformi za bar dio svog sadržaja“, rekla je ona za BBC.

TikTok je inače aplikacija koja je najpopularnija među mlađom populacijom i do sada je preuzeta četiri milijarde puta. Zbog svoje popularnosti i sadržaja koji se objavljuje, TikTok je postao i predmet rasprave u zakonodavnim tijelima širom svijeta zbog brige u njenom štetnom uticaju i vjerodostojnosti sadržaja.

Tako je nedavno guverner američke savezne države Teksas predložio zabranu TikTok mreže zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbjednost, a pored SAD-a u ovu kampanju su se uključile i Australija, zatim Tajvan i Indija koja je 2020. godine blokirala aplikaciju zbog vojnog spora sa Kinom, čija je tehnološka kompanija ByteDance vlasnik TikToka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve