Srijeda, 24 Jula, 2024
Rubrika:

TikTok uveo aplikaciju Whee sličnu Instagramu

Riječ je o aplikaciji sličnoj Instagramu, koja omogućava korisnicima da zabilježe i podijele fotografije iz stvarnog života sa svojim prijateljima

TikTok je odlučio da pokrije sve aspekte društvenih medija sa svojim aplikacijama. ByteDance, kompanija koja stoji iza TikToka, tiho je lansirala novu društvenu aplikaciju koja dosta nalikuje Instagramu.

Riječ je o aplikaciji Whee, koja je već dostupna za uređaje s Androidom, no zasad samo u određenim zemljama. Prema developeru, Whee je nova društvena aplikacija kreirana da korisnici ostanu povezani s bliskim prijateljima kroz spontane trenutke u životu. U suštini, riječ je o aplikaciji sličnoj Instagramu, koja omogućava korisnicima da zabilježe i podijele fotografije iz stvarnog života sa svojim prijateljima.

Potez je pomalo čudan s obzirom da je ByteDance nedavno lansirao TikTok Notes, još jednu aplikaciju značajno inspirisanu Instagramom. Istina, Whee ima više personalan pristup tako što omogućava samo prijateljima da vide fotografije i ostvare interakciju, no razlog postojanja ove aplikacije i dalje nije jasan jer već postoji jedna s istim funkcijama.

S obzirom da je riječ o “tihom lansiranju”, ostaje da se vidi da li će ByteDance vremenom Whee plasirati širom svijeta ili je riječ samo o testu kojim se “opipava puls tržišta”.

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve