Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

TikTok testira novu funkciju davanja napojnice za neke kreatore

Navedeno je da kvalifikovani nalozi za ovu funkciju moraju da imaju dobru reputaciju na platformi, da imaju najmanje 100.000 pratilaca, da ispunjavaju uslove za uzrast i da se slažu sa uslovima TikTok napojnica

TikTok eksperimentiše sa novim alatom koja omogućava korisnicima TikTok-a da daju napojnicu nekim kreatorima direktno na njihovim profilima.

Prema video snimku koji je ove nedjelje podijelila Jera Bean, koja je primjetila funkciju u aplikaciji i prijavila se za odobrenje, sav novac koji je dostavljen kreatorima će ići direktno toj osobi (što znači da TikTok neće uzeti dio).

@jera.bean

✨TIKTOK NEWS AND UPDATES✨ the TIP feature: more info! #tiktokupdates2021 #tiktokupdates #tiktoknewfeature

♬ Time (Instrumental) – MKJ


Na snimku ekrana aplikacije navedeno je da kvalifikovani nalozi za ovu funkciju moraju da imaju dobru reputaciju na platformi, da imaju najmanje 100.000 pratilaca, da ispunjavaju uslove za uzrast i da se slažu sa uslovima TikTok napojnica. Ako kreatori ispunjavaju ove kriterijume, onda mogu da se prijave za alat — iako je nejasno da li će svi koji se prijave biti odobreni.

Na osnovu naknadnog videa istog kreatora koji je podijelio u četvrtak uveče, čini se da se proces prijave odvija prilično brzo. Nalog Jera Bean-a sada prikazuje dugme „naponice“ koje upućuje korisnike na stranicu na kojoj mogu da daju napojnicu kreatoru 5, 10, 15 dolara ili prilagođeni iznos po svom izboru (minimalno 1 USD). Pored toga, platforma omogućava anonimno slanje napojnica.

Korisnici moraju da imaju 18 ili više godina da bi slali napojnice kreatorima, ali izgleda da korisnici ne moraju da prate nalog kojem žele da uruče napojnice. Međutim, za sada se testira na ograničenoj osnovi. TikTok je odbio da komentariše koliko je ova funkcija široko dostupna kreatorima na njegovoj platformi u ovom trenutku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve