Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
Rubrika:

TikTok počinje sa filtriranjem feed-ova tinejdžera

Sa promjenom, kada tinejdžeri između 13 i 17 godina naiđu na video koji sadrži ''zrele ili složene teme'', umjesto toga će vidjeti obavještenje da je video ograničen prema uzrastu

Još u februaru, TikTok je rekao da radi na novim načinima za starosno ograničenje određenih vrsta sadržaja u nastojanju da poveća svoje bezbjednosne funkcije za tinejdžere. Sada, kompanija djieli više o svom sistemu ocjenjivanja, nazvanom Content Levels, koji planira da uvede u narednim nedjeljama.

Primjena sistema na sadržaju koji može biti neprikladan mlađim korisnicima

Kompanija je uporedila svoj pristup sa sistemima ocjenjivanja koje koristi industrija filmova i video igara. Namjenjen je filtriranju video snimaka sa „zrelijim“ temama iz feedova svojih tinejdžerskih korisnika. Primjenjivaće se na video snimke koji inače ne bi kršili pravila TikTok-a, ali mogu biti neprikladni za mlađe korisnike aplikacije.

Sa promjenom, kada tinejdžeri između 13 i 17 godina naiđu na video koji sadrži „zrele ili složene teme“, umjesto toga će vidjeti obavještenje da je video ograničen prema uzrastu. Kompanija nije podijelila kako će odrediti ove ocjene zrelosti ili koje kriterijume će koristiti za klasifikaciju svojih video zapisa.

TikTok je napomenuo da je ova funkcija i dalje „rana verzija“ i da planiraju da dodaju dodatne mogućnosti u budućnosti. Rukovodioci kompanije su ranije rekli da takođe žele da korisnici TikTok-a mogu da biraju vrstu sadržaja koji im odgovara. U međuvremenu, aplikacija takođe dodaje novi način za filtriranje neželjenih tema sa njihove stranice „Za vas“. Ažuriranje, koje se takođe očekuje u narednim nedjeljama, omogućiće korisnicima da isključe određene riječi ili hashtagove o kojima više ne žele da vide video zapise.

TikTok je takođe ponudio ažuriranje svog rada kako bi se izbjegli potencijalno problematični „obrasci koji se ponavljaju“ u preporukama za korisnike. Kompanija je ranije rekla da testira načine da se izbjegne preopterećenje ljudi sa puno sadržaja o temama koje mogu biti potencijalno zabrinjavajuće, poput mentalnog zdravlja ili poremećaja u ishrani. Sada, TikTok kaže da su ti rani testovi bili uspješni i da je manje vjerovatno da će korisnici u Sjedinjenim Državama vidjeti mnogo video snimaka o ovim temama odjednom. TikTok sada radi na tome da ova funkcija bude dostupna u više zemalja i na više jezika.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve