Elon Musk, CEO kompanije Tesla, nagrađen je prvom ratom od 12 mogućih isplata na osnovu ostvarenih rezultata, čiji iznos se mjeri stotinama miliona dolara. Prema zvaničnim podacima, Musk je zaradio 1.7 miliona Teslinih akcija koje vrijede 775 miliona dolara, prema podacima sa berze od četvrtka.

Foto: Xinhua News Agency via Getty Images

Musk za svoj posao ne prima platu, ali je vlasnik 18.5 procenata kompanije. Da bi bio isplaćen mora da postigne određene ciljeve. Prvi cilj, da Tesla kapitalizacija tržišta bude veća od 100 milijardi dolara 30 dana zaredom u prozoru od šest mjeseci, kao i da u periodu od četiri kvartala ima promet od 20 milijardi dolara, je uspješno ostvaren.

Akcionari su potvrdili da su ciljevi ispunjeni i vjeruju da će ova isplata djelovati motivaciono da se još brže dostignu zacrtani ciljevi. Ipak, nijesu svi veliki akcionari zadovoljni. Richard Tornetta je tužio kompaniju zbog ovog kompenzacionog plana, optužujući upravni odbor da krši osnovne dužnosti odobravanjem paketa koji nepravedno donosi veliko bogatstvo direktoru kompanije.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve