Sony je popunio patentnu prijavu koja opisuje Playstation 5 sa izmjenjivim SSD kertridžima. Oni za sada postoje samo u renderima koje je Sony priložio uz patentnu prijavu, ali ukazuje da kompanija planira da ponudi sopstvene izmjenjive SSD-ove uz PS5. Na renderima se vidi informacija da bi kertridži mogli da imaju kapacitet između 1 TB i 3 TB.

Ilustracija

Prema prijavi, slot za ove izmjenjive SSD-ove će biti lako pristupačan, što ukazuje da će vlasnici PS5 konzola moći da ih imaju više i da ih lako mijenjaju. Drugim riječima, više neće biti potrebe da se brišu stare igre da bi se na disk stavile nove, već će biti dovoljno da se dokupi i zamijeni kertridž u konzoli.

Sony je već demonstrirao brzinu svojih SSD-ova ugrađenih u PS5, koji će obezbjediti najveću razliku u performansama u odnosu na PS4, odnosno mnogo brže, skoro trenutno učitavanje igara. Ako se Sony odluči da zadrži ovu varijantu u finalnoj verziji konzole, korisnici će moći da kupe jeftiniju verziju sa manje prostora za smještaj podataka, pri čemu će kasniji upgrade biti potpuno bezbolan.

Benefiti za Sony su jasni. Kompanija bi mogla da napravi sopstvenu storidž platformu koja obezbjeđuje brze i pouzdane performanse, ali istovremeno bi otvorila i novo tržište jer bi pored konzola mogla da zasebno prodaje i SSD-ove. To bi sve na duži rok doprinijelo povećanju prihoda od hardvera.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve