Utorak, 25 Juna, 2024
Rubrika:

Samsung potvrdio Galaxy AI tehnologiju za telefone Z Fold6 i Z Flip6

Radi se o nadolazećim modelima Galaxy Z Fold6 i Galaxy Z Flip6, koji se očekuju početkom jula

Samsung je zvanično potvrdio da će Galaxy AI tehnologija biti dio sljedeće generacije njegovih preklopnih telefona.

Radi se o nadolazećim modelima Galaxy Z Fold6 i Galaxy Z Flip6, koji se očekuju početkom jula.

Zvaničnik Samsunga Won-Joon Choi je u postu na blogu naveo da kompanija namjerava “dalje optimizirati Galaxy AI iskustvo za nadolazeće preklopne uređaje.

“Naši preklopni uređaji su najsvestraniji i najfleksibilniji u Samsung Galaxy porodici, a kada se kombinuju s Galaxy AI tehnologijom, otključavaju se nove mogućnosti”, rekao je Choi.

Samsung želi unijeti revoluciju u mobilna iskustva “hibridnim AI pristupom” za koji vjeruje da je “najpraktičnije i najpouzdanije rješenje” kako bi se zadovoljile potrebe korisnika te “Samsung postavio iznad krivulje”.

Hibrid se sastoji od pružanja korisnicima “ravnoteže između trenutnog odziva i dodatnog osiguranja privatnosti AI tehnologije na uređaju, kao i svestranosti AI tehnologije bazirane na cloudu kroz otvorene saradnje s vodećim partnerima u industriji u ponudi niza funkcija koje su potrebne za svakodnevni život”.

Uskoro će Samsung proširiti svoju funkciju Live Translate AI na aplikacije trećih strana namijenjene razmjeni poruka kako bi podržao glasovne pozive. Ovo će biti integrisano u Samsungov on-device AI jezički model za prijevod, tako da će se moći koristiti “bez brige o problemima privatnosti kao što su dijeljenje ličnih podataka” izvan telefona korisnika prilikom korištenja Live Translatea.

Choi očekuje da će sve više AI funkcija biti zadržano na uređaju zahvaljujući brzom napretku neuralnih procesorskih jedinica.

IzvorKlix

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve