Utorak, 16 Jula, 2024
Rubrika:

Netflix: Borba oko dijeljenja lozinki se nastavlja

Platforma je u prvom kvartalu 2022. godine izgubila oko 200 hiljada korisnika. To je prvi veliki gubitak u posljednjih deset godina, a eksperti procjenjuju da situacija može još da se pogorša, te da se broj onih koji napuštaju Netflix popne na čak dva miliona. Zbog toga se traže sva moguća rješenja, pa je i dijeljenje lozinki došlo na red

Netflix već neko vrijeme pokušava da stane na put dijeljenju lozinki, najprije među korisnicima koji ne žive pod istim krovom. Zarada je cilj svakog poslovanja, a dijeljenje istih naloga smanjuje broj korisnika.

Platforma je u prvom kvartalu 2022. godine izgubila oko 200 hiljada korisnika. To je prvi veliki gubitak u posljednjih deset godina, a eksperti procjenjuju da situacija može još da se pogorša, te da se broj onih koji napuštaju Netflix popne na čak dva miliona. Zbog toga se traže sva moguća rješenja, pa je i dijeljenje lozinki došlo na red.

Još je prije nekog vremena moglo da se čuje da će oni koji svoje naloge dijele s drugima za to morati da plate, a prema posljednjim vijestima Netflix planira da naknadu poveća. Tako će oni koji na svoje profile budu dodavali korisnike koji ne žive u istoj kući morati da izdvoje još malo novca – za sada je to 2,99 dolara mjesečno. Dakle ne radi se o sumi zbog koje će bilo ko trpjeti, a opet je u pitanju iznos koji će značajno popraviti prihode platforme Netflix.

Iz kompanije tvrde da ih dijeljenje lozinki usporava, jer ne stignu da zarade dovoljno za premijum sadržaje – nove filmove koji koštaju (u Kniwes Out nastavke je na primjer uloženo oko 400 miliona dolara). Procjenjuje se da se nalozi dijele u oko 100 miliona domaćinstava, što nije malo. Ostaje da se vidi kako će korisnici reagovati na povećanje računa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve