Srijeda, 19 Juna, 2024
Rubrika:

Najnoviji Firefox-ov dizajn smanjuje ometajuća obavještenja i poruke

Mozilla je takođe podesila Firefox-ov režim privatnosti

Web browseri ne mijenjaju često dizajn u značajnoj mjeri, pa je, kada se to dogodi, vrijedno istražiti detalje da biste vidjeli šta se menja.

Tabovi su takođe renovirani

Sa najnovijim Firefox-ovim redizajnom, Mozilla kaže da joj je cilj smanjenje „ometanja, dodatnih klikova i gubljenja vremena“. U tom cilju, jedna stvar koju ćete primjetiti kod redizajna je da obavještenja zauzimaju manje prostora. Vidjećete i manje upozorenja i poruka, a kada se pojave, Mozilla kaže da će imati „čist i jasan“ dizajn i jezik kako bi vas manje ometali. Kao dio redizajna, tabovi su takođe prepravljeni. Sada imaju zakrivljeni dizajn i izgledaju kao da lebde iznad meni bara. Mozilla na ovaj način da podsjeća korisnike da mogu da reorganizuju tabove ih kako im odgovara. Šta god da je trenutno aktivno, biće malo svjetlije.

Nakon fokusa na uklanjanju ometajućih stvari, kompanija je takođe olakšala isključivanje i uključivanje zvuka bučnih tabova. Mozilla je takođe pojednostavila toolbar i meni sa tri trake. Kompanija kaže da je objedinila dodatne menije kako bi smanjila nered i akcije koje ljudi najčešće koriste postavila na mjesto gdje im je najlakše pristupiti. Kao dio redizajna toolbara, shield ikona koja se nalazi unutar URL bara svjetliće ukazujući na to da poboljšane Firefox-ove zaštite privatnosti rade u pozadini. Mozilla je takođe podesila Firefox-ov režim privatnosti.

Funkcija Total Cookie Protection u browseru je sada podrazumijevano uključena kada koristite alatku. To znači da će Firefox pohraniti sve cookie-je odvojeno, tako da bilo koja web lokacija koju posjetite ne može da dijeli te informacije. Na iOS-u, Mozilla je posvetila posebnu pažnju smanjenju broja koraka potrebnih za korišćenje nekih ključnih karakteristika browsera. Možete preuzeti najnoviju verziju Firefoxa za desktop, Android i iOS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve