Petak, 9 Decembra, 2022
Rubrika:

Na ove se igre potrošilo devet milijardi dolara za mjesec

Iako se čini kao sumanuta cifra, ona je zapravo četiri posto manja u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Na portalu SuperData Research, firme Nielsen, objavljeno je da su igrači na videoigre i dodatke u videoigrama u maju potrošili gotovo devet milijardi dolara, uz spisak igara na koje su igrači najviše trošili.

U maju su tako igrači na videoigre i digitalna dobra u videoigrama potrošili 8,7 milijardi dolara. Iako se čini kao sumanuta cifra, ona je zapravo četiri odsto manja u odnosu na isti mjesec prošle godine. Razlog tome je pad potrošnje na mobilnim igrama od šest odsto, koje čine veći udio od onih za PC i konzole zajedno.

League of Legends i dalje dominira PC platformom, dok se na drugom mjestu, za mnoge dosta iznenađujuće, našao Dungeon Fighter Online, borilačka igra s elementima RPG-a naročito popularna u azijskim zemljama. Slijedi kineski MMORPG Westward Journey Online II, a zatim i druge igre popularne na zapadnom tržištu.

Konzolaši su najviše trošili na Fortnite i FIFA-u, zatim slijede Mortal Kombat 11 i NBA 2k19. Na popisu su se našali i jedan Call of Duty te novi nastavak popularnog serijala Devil May Cry 5.

Zanimljivo, prihodi od FIFA Ultimate Teama značajno su pali u odnosu na prošlu godinu, ali analitičari to pripisuju Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Na mobilnim platformama igrači su najviše novca izdvajali za Honour of Kings, popularnu mobilnu MOBA-u, Perfect World, kultni Candy Crush te Clash of Clans. Slijede Monster Strike i Pokemon GO koji se i nakon tri godine kotira sjajno i tek je sad dobio pravu konkurenciju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve