Motorola One Vision Android One telefon sve bliži objavi

Telefon će biti dio Android One familije, a isporučivaće se uz fabrički Android pie softver

Motorola One Vision model se prije nekoliko dana pojavio na Geekbenchu. Ranije glasine su ukazivale na to da će telefon nositi naziv Motorola P40, ali je vjerovatnije da se radi o kineskoj i globalnoj verziji istog uređaja. Sada je poznato još više detalja o ovom neobjavljenom Motorola telefonu.

Prema informacijama, koje je objavio XDA-Developers, Motorola One Vision (kodnog imena Robusta2) će koristiti Exynos 9610 čipset. Biće dostupan u opcijama sa 3GB i 4GB RAM-a, kao i sa 32GB, 64GB i 128GB prostora za skladištenje podataka. Telefon će biti dio Android One familije, a isporučivaće se uz fabrički Android pie softver.

One Vision će imati 21:9 displej i 2520 x 1080p rezoluciju. Izvor nije pomenuo veličinu displeja, ali ranije procurjele informacije o P40 modelu ukazuju na 6.2-inčni ekran.

Telefon će na poleđini imati sistem sa dvije kamere, od kojih je glavni senzor 48MP Quad-bayer, a može da kreira 12MP fotografije. Motorola radi na funkcijama za kameru, pod nazivom “Long Exposure” i “Video 3D HDR” upravo za ovaj telefon.

Baterija će biti kapaciteta 3500mAh, a telefon će biti dostupan u bar dvije boje – plavoj i zlatnoj.

Komentari

avatar