Microsoftova vizija uređaja sa dva ekrana je još uvek aktuelna, a nedavna prijava za patent to i potvrđuje. Microsoft je kod WIPO organizacije registrovao patent za sklopivi uređaj, čije ekrane spaja šarka/lajsna ispunjena tečnošću ili gasom kako bi se spriječilo ili smanjilo pojavljivanje nabora na savitljivom ekranu, kao i prodora stranih čestica u uređaj.

Microsoft/WIPO

Patent stiže od strane Microsoftovog tehnološkog tima za licenciranje, što sugeriše da patent nije rezervisan za specifičan uređaj, ili čak za konkretan Microsoftov uređaj. Kompanija bi mogla licencirati tehnologiju drugim proizvođačima hardvera, nakon što savitljivi ekrani postanu praktičniji.

Ne očekuje se da ćemo tokom Microsoftovog događaja, najavljenog za 2. oktobar, vidjeti savitljivi Surface uređaj. Doduše, ranije smo čuli informacije o tome da Microsoft sprema veliki PC sa dva ekrana i svedenijim Windows Lite softverom, ali to ne znači da će pomenuti uređaj imati savitljivi ekran. Ovo bi moglo biti rezervisano za neki budući fleksibilni uređaj sa Windowsom.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve