Kada je Microsoft prvi put najavio dostupnost svog Edge pregledača, zasnovanog na Chromiumu, kompanija je istakla da će korisnici na Windows 7 i 8.1 platformama morati da browser instaliraju ručno ukoliko žele da ga koriste. Međutim, Microsoft je ipak odlučio da pregledač omogući preko Windows Update-a.

Kada se browser instalira, postoji nekoliko glavnih karakteristika. Prvo, Edge će biti dodat u korisnikov taskbar i kao desktop prečica. Takođe, neće zamijeniti Internet Explorer kao što menja Edge Legacy na Windowsu 10. Na kraju, neće zamijeniti korisnikov podrazumijevani browser.

Ova promjena je posebno zanimljiva za Windows 7 korisnike, s obzirom na to da operativni sistem od januara više nema zvaničnu Microsoftovu podršku. Jedini korisnici, koji bi trebalo da dobijaju ažuriranja, su oni koji plaćaju za Extended Security Updates podršku. Međutim, izgleda da je Microsoft zainteresovan da prigrabi što više korisnika za Edge gdje god može.

Nakon što korisnik dobije ažuriranje, koje je trenutno dostupno, Edge browser će se samostalno nadograditi u pozadini, a ažuriranje će se instalirati automatski.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve