Četvrtak, 23 Maja, 2024
Rubrika:

Koje su najbolje zamjene za Google photos?

Ukoliko vam ponestaje prostora ili vam se jednostavno ne sviđa Google Photos, evo sajtova koje možete da probate kako biste ga zamijenili

Ukoliko vam ponestaje prostora ili vam se jednostavno ne sviđa Google Photos, evo sajtova koje možete da probate kako biste ga zamijenili.

IDrive – za svakog ponešto

IDrive je rješenje za skladištenje podataka u klaudu, i ne mora da služi samo za fotografije.

Mada bi interfejs mogao da se dotjera, toliko je pouzdan da to nije ni bitno. Besplatno je u ponudi 5GB skladišnog prostora, ali postoje i prmeijum planovi sa 5TB ili 10TB skladištenog prostora. Svidjeće vam se i funkcija pravljenja “bekapa kamere”, gdje ona automatski pravi kopije videa i slika u klaudu.

Piwigo – najbolji za štednju novca

Ako ste fotograf ili neko ko jednostavno želi da mu fotke “blješte”, Piwigo je prava stvar za vas, jer nudi platformu za sve namjene, a istovremeno je dosta dobro ravzio segment zaštite privatnosti korisnika. Možete da koristite sve popularne alate da biste učitali slike, a tu spadaju digiKam, Shotwell, Lightroom, ili čask svoj telefon.

Flickr – najbolji besplatni segment

Na Flickr možete da učitate 1.000 fotografija i video-snimaka besplatno, a možete da mu pristupite iz browsera, ili sa Android i iOS uređaja.

Ako vam ponestane prostora za skladištenje slika i snimaka, tu je Flickr Pro, koji se plaća, ali nudi bezgraničan prostor.

Jedino što bi moglo da vas odvrati od ove platforme, jeste to što Flickr podržava samo određene formate: JPG, PNG, i GIF ali koji nije animiran. Kao što primjećujete, nisu obuhvaćene RAW forografije profesionalnih fotografa.

Izvorb92

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve