Petak, 1 Marta, 2024
Rubrika:

Google Photos dobija AI nadogradnju za bolje čišćenje galerije

Photos će takođe automatski organizovati vaše slike, odvajajući lične karte, račune i karte u različite albume

Skup funkcija koje se uvode u Google Photos će znatno olakšati čišćenje vaše biblioteke fotografija, objavio je Google. Google Photos će sada automatski identifikovati slične fotografije koje ste snimili u brzom nizu – što je od pomoći u onim trenucima kada ste kliknuli na 50 snimaka tog predivnog zalaska sunca da biste dobili jedan savršeni okvir koji više nikada nećete gledati – i grupisati ih u jednu „skladnu“ da počistite svoju biblioteku.

Usluga će izabrati najbolji izbor koji najbolje predstavlja trenutak, ali možete ručno odabrati i sliku koju želite. Ako više volite da više zalazaka sunca zatrpava vašu biblioteku, možete da isključite slaganje.
Photos će takođe automatski organizovati vaše slike, odvajajući lične karte, račune i karte u različite albume, što je funkcija koja izgleda kao da je trebalo da postoji prije mnogo godina s obzirom na to koliko je Google Photos dobar u prepoznavanju onoga što je na vašim slikama. Takođe možete dodati događaj u svoj kalendar direktno sa snimka ekrana ili fotografije karte, što se čini zaista korisnim.

Nije iznenađujuće, Google kaže da sve ove funkcije pokreće AI, nešto što je kompanija u posljednje vrijeme ubacila u sve svoje proizvode uopšte. Međutim, Google Photos je uvijek pokretao AI. Godinama je usluga usisavala sve vaše fotografije i čuvala ih u zamjenu za obuku svojih algoritama za mašinsko učenje na njima da bi mogli da prepoznaju njihov sadržaj.

Ranije ove godine, Google je dodao još jednu funkciju koju pokreće vještačka inteligencija u Photos koja kreira personalizovane montaže bilježaka. Google algoritmi sortiraju vaše fotografije u relevantne kategorije i kreiraju naslove koje možete da izmijenite ako želite. Google takođe omogućava ljudima da koriste vještačku inteligenciju da lako unose izmjene, kao što je uklanjanje neželjenih ljudi ili objekata sa fotografija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve