Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Igre stižu i na LinkedIn

U LinkedInu kažu da se ''igraju'' s idejom ubacivanja jednostavnih igara, slagalica i mozgalica, unutar postojećeg iskustva korišćenja te društvene mreže

Igre su možda posljednje što biste očekivali na društvenoj mreži posvećenoj poslu i nešto službenijim međuljudskim odnosima, ali ipak bi se one tamo mogle da se pojave.

S dodatkom igara u okviru osnovne aplikacije ili društvene mreže već dugo koketiraju Facebook i Netflix, navodno na nečemu sličnom radi i YouTube, ali teško da biste očekivali da će “ozbiljna” platforma poput LinkedIna krenuti u tom smjeru.

Ipak, to se događa. Nakon što su nezavisni stručnjaci otkrili djeliće programskoga koda u okviru LinkedIn aplikacije, koji sugerišu moguću implementaciju igara, sve je iz Microsoftove poslovne društvene mreže i potvrđeno za TechCrunch.

Posao i igranje u jednom

U LinkedInu kažu da se “igraju” s idejom ubacivanja jednostavnih igara, slagalica i mozgalica, unutar postojećeg iskustva korišćenja te društvene mreže. Ideja je da se na taj način korisnici zadrže neko duže vrijeme na stranicama mreže i aplikacijama, da im sepondi dodatni trenutak zabave, prodube međuljudski odnosi i podstaknu korisnici na pokretanje nekih novih dijaloga – uskoro, kažu, o svemu će se znati više.

Informacije iz nezavisnih izvora kažu da bi te igre međusobno povezivale i kompanije i njihove zaposlene, tako što bi se, na primjer, formirale rang liste kompanija. Na njima bi poslodavci bili rangirani na osnovu omoga koliko su njihovi zaposleni uspješni u igrama, odnosno kakve rezultate postižu – igrajući se na LinkedInu.

LinkedIn je u vlasništvu Microsofta od 2016. godine. Trenutno bilježi više od milijardu korisnika, u fiskalnoj 2023. godini ostvarili su 15 milijardi dolara prihoda, od čega je 7 milijardi stiglo od prodaje softvera za pronalaženje novih zaposlenih korporacijama, a 1,7 milijardi od prodaje premium pretplatničkih paketa.

IzvorB92

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve