Utorak, 16 Jula, 2024
Rubrika:

Evo koje aplikacije najviše prazne baterije mobilnih telefona

Najviše štete trajanju one koje neprestano rade u pozadini

Aplikacije za društvene mreže, usluge striminga i neke igrice među najvećim su krivcima za pražnjenje baterije telefona, otkrili su stručnjaci.

Prema tehničkim stručnjacima, veb stranice za trgovinu tehnologijom, aplikacije koje najviše štete trajanju baterije vašeg pametnog telefona su one koje neprestano rade u pozadini – čak i kada se ne koriste aktivno, piše Dejli mejl.

Fejsbuk i Instagram u vlasništvu Mete, Tvitter, Snepčet i TikTok neki su od onih koji najviše iscrpljuju, upozoravaju stručnjaci, budući da aplikacije u svakom trenutku imaju pristup vašoj lokaciji, mikrofonu, kameri i kontaktima.

Posebno se to primjećuje nakon što su se korisnici požalili da Metina nova aplikacija za društvene mreže Treds, koja je oborila rekorde prikupivši više od 109 miliona korisnika od lansiranja prošle nedelje, “munjevito” troši bateriju njihovog telefona.

Neki frustrirani korisnici nove aplikacije za mikroblogovanje, koju mnogi vide kao direktnog rivala Tviteru, čak su i izbrisali aplikaciju nakon što je ispraznila bateriju na njihovim pametnim telefonima.

Iako je razlog ovog pražnjenja baterije i dalje nejasan, stručnjak za kibernetičku bezbjednost Džejk Mur sugerisao je da bi to moglo biti rezultat procesa koji se zove “negativno testiranje”.

“Meta aplikacije su se dugo optuživale da uzrokuju pražnjenje baterije Ajfona”, rekao je.

“To bi moglo biti zato što programeri pokušavaju razumjeti više o svojoj aplikaciji i načinu na koji korisnici s njom komuniciraju. Proces koji se naziva negativno testiranje koristi se kako bi se programerima pomoglo da nauče kako ljudi koriste aplikaciju kako bi je poboljšali, a smatralo se da je Facebook to koristio u prošlosti”, kaže Mur.

Osim aplikacija Mete, ovo su ostale aplikacije koje crpe vašu bateriju:

1. Fejsbuk

2. Tviter

3. Instagram

4. Snepčet

5. TikTok

6. Uber

7. Amazon

8. Spotifaj

9. Netfliks

10. Kendi Kraš

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve