Ovog ljeta Dropbox je predstavio novu funkciju, pod nazivom Transfer, u vidu privatne bete. Cilj je bio da se riješi dugoročni problem sa dijeljenjem fajlova preko Dropboxa. Godinama, korisnici su mogli da dijele fajlove, ali izmjene bilo od strane onog koji šalje ili onog koji prima fajl, su se sinhronizovale. Ovo je odgovaralo u slučajevima kolaboracije, odnosno poslovne saradnje, ali je bilo manje idealno za dijeljenje fajlova sa klijentom. Transfer ima za cilj da ovo izmijeni, a sada je dostupan svim korisnicima.

Foto: Dropbox

Transfer omogućava Dropbox korisnicima da šalju kopije fajlova. Korisnik koji prima sadržaj neće morati da ima Dropbox nalog kako bi primao Transfer-e, a izmjene koje se izvrše od strane onoga ko prima sadržaj neće uticati na originalni fajl. Dropbox ističe da je ovo dizajnirano za situacije kada je potrebno da se isporuče velike kolekcije finalnih fajlova klijentima i drugim ljudima van kompanije.

U zavisnosti od toga koji nalog korisnik posjeduje, zavisiće i veličina fajla koji je moguće poslati. Osnovini nalog nudi transfere od 100MB. Sa Plus ili Business Standard nalogom moguće je slati 2GB fajlova odjednom, dok Professional, Business Advanced, Enterprise i Education nalozi mogu da šalju do 100GB po Transfer-u.

Transfer će automatski isteći nakon sedam dana. Međutim, ukoliko imate Professional, Business Advanced, Enterprise ili Education nalog, moguće je podesiti da transfer istekne nakon 30, 60 ili 90 dana. Nova Dropbox Transfer funkcija je korisnicima dostupna od danas.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments