Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
Rubrika:

Discord ima 250 miliona korisnika nakon samo četiri godine

Discord je osnovan 2015. godine, a od tada veliki broj gejmera i drugih korisnika su zavoljeli novi softver

Discord je objavio da je ostvario značajno dostignuće od preko 250 miliona korisnika na svom live chat servisu, a ovaj broj je posebno impresivan ukoliko se zna da se platforma pojavila prije samo četiri godine.

Foto: Discord

Discord je osnovan 2015. godine, a od tada veliki broj gejmera i drugih korisnika su zavoljeli novi softver. Gejmeri softver koriste za komunikaciju u igrama, ali ovo nije jedina svrha popularnog servisa. U pratećem videu Discord navodi da mnogi korisnici softvera vole da diskutuju o sportovima, da slušaju muziku, ćaskaju na temu kućnih ljubimaca i drugog sadržaja.

Svakog mjeseca na Discordu je aktivno preko 56 miliona korisnika, a u prosjeku se dnevno pošalje preko 850 miliona poruka, odnosno 25 milijardi mjesečno.

Korisnička baza Discorda je procvjetala tokom posljednjih godinu dana, kada je na platformu stiglo čak 120 miliona korisnika. Ovome značajno doprinosi činjenica da je servis besplatan i može se koristiti i u veb pregledaču, dok je tu i desktop aplikacija. Obje opcije su dostupne ovdje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve