Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Clicks je maska s tastaturom namijenjena iPhoneu

Ranije su se pojavljivale maske s fizičkim tastaturama namijenjene na iPhoneu, jedna od njih je bila Typo, no kompanija koja ju je proizvela je tužena zbog ''kopiranja'' Blackberryjeve tastature

Kompanija Clicks Technology je proizvela masku namijenjenu Appleovom iPhoneu, koja sadrži fizičku tastaturu u donjem dijelu.

Praktična maska je nazvana Clicks i košta 139 dolara, u februaru će biti dostupna za iPhone 14 Pro, potom u martu za iPhone 15 Pro, a u ponudi će početkom proljeća biti i maska za model iPhone 15 Pro Max po cijeni od 159 dolara.

Ranije su se pojavljivale maske s fizičkim tastaturama namijenjene na iPhoneu, jedna od njih je bila Typo, no kompanija koja ju je proizvela je tužena zbog “kopiranja” Blackberryjeve tastature.

Kada je riječ o maski Clicks, ona se koristi jednostavno. Telefon se stavlja u masku i pažljivo poravnava s portom za punjenje mobitela, a potom se spaja s konektorom.

Ova praktična maska nema mogućnost Bluetooth povezivanja niti sadrži bateriju, no podržava brzo punjenje uređaja. Takođe, tastatura je osvijetljena, tako da neće biti problema pri korištenju u mraku.

Kompanija je najavila dolazak aplikacije na Apple App Store, kao i poboljšanja funkcionalnosti tastature. Maska će u početku biti dostupna samo u dvije boje, žutoj i plavoj.

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve