Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

Apple konačno popušta u nekim ograničenjima u vezi sa popravkama trećih strana

Kompanija će ''dozvoliti potrošačima da aktiviraju True Tone sa trećim djelovima do najboljeg mogućeg performansa koji može biti pružen''

Tehnološka kompanija je navela da će produžiti softversku podršku za zamjenske baterije trećih strana i ekrane instalirane u iPhone uređajima kasnije ove godine. To znači da neće deaktivirati True Tone i podatke o zdravlju baterije za korisnike iPhone-a koji prihvate popravke trećih strana.

Ekrani treće strane se ne slažu uvijek sa Apple-ovim hardverom

True Tone je funkcija koja prilagođava balans bijele boje na iPhone ekranu kako bi se poklapao sa vašim okruženjem. Trenutno, Apple onemogućava tu funkciju ako iOS detektuje da je instaliran zamjenski ekran treće strane. Više nećete trpjeti tu štetu. Kompanija će “dozvoliti potrošačima da aktiviraju True Tone sa trećim djelovima do najboljeg mogućeg performansa koji može biti pružen” .

Međutim, istaknuto je da True Tone možda neće prikazati tačne boje ili se dobro ponašati jer se ekrani treće strane ne slažu uvijek sa Apple-ovim hardverom.

Što se tiče zamejnskih baterija trećih strana, Apple će prikazati njihove zdravstvene metrike, ali će obavijestiti korisnike da ih ne može verifikovati. Kompanija navodi da je interna analiza pokazala da se polovne baterije sa manipulisanim metrikama ponekad prodaju kao nove. Metrike iPhone-a će označiti maksimalni kapacitet na 100 odsto, iako trenutno stanje baterije neće odražavati to.

Apple ima dugu istoriju suprotstavljanja trećim stranama koje popravljaju iPhone, ali polako im se otvara. 2022. godine, olakšao je popravku iPhone-a 14 po izlasku. Ali njegova ograničenja za zamjenske ekrane trećih strana otežavala su trećim prodavcima da popravljaju slomljene originalne ekrane. U aprilu je najavio da će iPhone uređaji biti popravljivi sa pravim korišćenim djelovima počev od ove jeseni sa iPhone 15 i novijim modelima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve